Skip to main content

Ettől lesz igazán boldog a gyerek a szülinapján

S. Tóth Márta, life & business coach, NLP tréner, újságíró, kommunikációs szakember cikkéből kiderül, hogyan szűrhetjük ki a negatív gondolatokat, és koncentrálhatunk a pozitív gondolatok ápolására.

Nem azon múlik a szülinap sikere és a boldogság, hogy mennyibe kerül a megrendezése.

Nincs abban semmi kivetnivaló, ha a baba első szülinapját is tortával, lufival, ajándékokkal és összejövetellel ünnepeljük meg. Inkább arra érdemes figyelni, hogy ne érezzük úgy: minél nagyobb a gyerek, annál nagyobb ünnepségsorozatot kell szerveznünk ahhoz, hogy boldoggá tegyük. Inkább arra érdemes figyelni, hogy ne érezzük úgy: minél nagyobb a gyerek, annál nagyobb ünnepségsorozatot kell szerveznünk ahhoz, hogy boldoggá tegyük.

„Egy gyerek mindig örül az ünnepeknek, annak pedig még inkább, ha ő az ünnepelt. Olyankor még több figyelmet és mosolyt kap, ajándékokkal lepik meg, olyan ez neki, mintha egy másik világba csöppent volna. Abban a pillanatban úgy érezheti, hogy minden az övé, boldog és nyugodt” – foglalja össze az ünneplés fontosságáról S. Tóth Márta life&business coach, NLP tréner, aki szerint nemcsak a születésnapokat, hanem az apróbb sikereket is érdemes megünnepelni már kisebb korban is. Ami azonban fontos: ne csak a gyerekek nagy napjáról emlékezzünk meg családi és baráti körben, hanem a többiekéről is, hiszen így észrevétlenül is megtanulnak mások ünnepének vagy sikerének örülni a sajátjuk mellett.

Life & Business Coach Képzés + Konfliktuskezelés és NLP

Ünnepelni tudni kell(ene)

Bár teljesen természetes, hogy szülőként szeretnénk a gyerekünk minden kívánságát teljesíteni ha máskor nem, legalább a szülinapja alkalmából, a szakértő szerint azonban anélkül is lehet emlékezetes és örömteli az ünneplés, ha nem nyúlunk mélyen a zsebünkbe. „Az ünneplésnek nagyon sok momentuma van, aminek már a készülődés is a része. Már egészen pici kortól kezdve készíthetünk egy olyan naptárat, amin rajzokkal jelölhetők a közelgő ünnepek, és nyomon követhető a visszaszámlálás. Ha nem a gyerek az ünnepelt, az ajándékvásárlásba is bevonhatjuk: már egészen kicsi korban megbeszélhetjük vele, hogy mire készülünk, kinek, mit és miért vásárolunk” – folytatja a szakértő, majd hozzáteszi, hogy ha az ő születésnapja közeleg, a legjobb megkérni arra, hogy készítsen egy listát vagy mondja el nekünk, hogy minek örülne leginkább.

S. Tóth Márta szerint ez nagyszerű lehetőség arra, hogy megtanítsuk a szerénységre és arra, hogy az apró örömök is értékesek. Az évek múlásával saját tapasztalatot szerezhet arról, hogy az igazi boldogságot a szívének kedves emberek közelsége és az ünneplés hangulata jelenti: a sürgés-forgás a konyhában, a készülődéssel járó feladatok megtervezése és közös megvalósítása, ami a szeretet kifejezésének egyik nagyszerű módja.

„Az ünneplésben az a legfontosabb, hogy legyen időnk megállni, észrevenni, örülni, beszélgetni, emléket készíteni és felidézni. Ha igazán nyitott szemmel járunk, rájövünk, hogy minden nap van okunk az ünneplésre, a kérdés csak az, hogy észre akarjuk-e ezt venni és megtanítjuk-e mindezt a gyerekeknek? Azokban, akik mindig csak kívülről szemlélik mások örömét és még a születésnapjuk vagy valamilyen sikerük alkalmával sem jut ki az ünneplésből, könnyen alakul ki frusztráltság, kisebbségi komplexus, irigység vagy rosszindulat, de a befeléfordulás, introvertáltság, szomorúság is gyakori vendég lehet” – hívja fel figyelmünket az ünneplés fontosságára a szakértő.

„Sajnos egyre gyakoribb, hogy a szülinapok ünneplése kapcsán is fontosabb a kifelé mutatás, mint a befelé megélés, és a világ még mindig rohamosan halad ebbe az irányba. Szülőként maximális felelősségel tartozunk azért, amit a gyerekünknek útravalóul adunk, ezért nem szabadna megfeledkeznünk arról, hogy az együtt töltött idő, a szülők jelenléte, a beszélgetések, a játék és a mese a legnagyobb ajándék. Nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk, felnőtteknek is.”

S. Tóth Márta

Ha sikeresebben és boldogabban szeretnéd megélni a hétköznapjaid, kövesd Mártát FacebookonYoutube-on és Instagramon is!

Eredeti bejegyzés: gyerekszoba.hu

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu