Skip to main content

Önszeretet kortól függetlenül: „A lelkem huszonéves, a testem negyven feletti, ez nem igazságos.”

A népszerű life&business és egészségügyi coach, NLP tréner, S. Tóth Márta írásait mostantól rendszeresen olvashatod a glamour.hu-n is. A szakértő segít eligazodni az élet útvesztőin elgondolkodtató írásaival és hasznos tanácsaival!

Önszeretet kortól függetlenül!

Állok a tükör előtt. Tükröm, tükröm mondd meg nékem… Saját belső hangom válaszol… negyven felett, mit akarsz? Persze, hogy látszik a szarkaláb a szemed sarkában, persze, hogy a térded felett az izom nem a régi, a hasad pedig…, hát azon még dolgozni kellene.

Belenézek mélyen a két sötét szempárba, amely a tükörből visszaköszön. Mit kérdezzek? Mit mondjak? Mit fognak válaszolni?

Összeráncolt homlok, komoly tekintet, válaszra készül. Jaj, nekem.

– Szépséges asszony, negyven felett minden jobb, minden könnyebben megfejthető, nem látod? Érzed, hogy ma már fél szavakból is kiderül minden olyan dolog, amelyért évekkel ezelőtt még izgultál, aggódtál. Érzed, mennyivel könnyebb kifejezni az érzéseidet?

– Igen, igen, válaszolok a két szempárnak, amely most már szinte teljesen egybeolvad az enyémmel…. a tükör egyre homályosabb a lélegzetemtől…

– De mi van a bőrömmel, a testemmel, öregszem és látszik. Zavar, nagyon zavar. A lelkem huszonéves, a testem negyven feletti, ez nem igazságos, nem arányos!

– Persze, de figyelj, fogd magad, ismerkedj a tested minden egyes apró részletével, fedezd fel. A tied, és szép úgy ahogy van. Mosolyogj, s így az arcod kivilágosodik, sugárzik, a szemed nevetni kezd, a homlokod hálás lesz érte. Hálás lesz az is, akinek nyújtod a mosolyt, hiszen szép testet sokat látni, de őszinte, meleg mosolyt, jó szót ritkábban lehet kapni.

Minden nap fedezd fel egy-egy testrészedet, ismerd meg, fogadd el. Úgy nézz rá, mint akit szeretsz és aki nélkül nem akarsz élni. Mert boldog vagy vele, mert az életed része, fontos neked.

Kezd el a hajadnál, érzed milyen selymes? Látod a napsugárban milyen szépen csillog? Ugye nem nehéz?

Másnap csináld ugyanezt a homlokoddal, folytasd a szemeiddel. Hamarosan megbarátkozol a tükörből rád köszönő nőre. Gondolj csak bele, aki szeret, szépnek lát.

– Szépnek lát, aki szeret… Igazad van.

Erről a mondatról akaratlanul is a nagymamám jut eszembe, 91 éves, de még erős, arca rózsaszín, szinte ránctalan és mosolya, mint a gyermeké, tiszta, szeretetteljes.

Life & Business Coach Képzés + Konfliktuskezelés és NLP

Mitől őrizte meg mindezt, hogyan is csinálta, mikor annyit szenvedett, háború, forradalom, özvegység kétszer, egy fiát már elvesztette, a másik gyermekében meg teljes mértékben csalódott.

Megkérdeztem többször is tőle, hogy mi a titka fiatalos kinézetének, fiatalos elméjének, látásmódjának.

A tükröm és a nagymamám ugyanazt mondják, hogy a legjobb gyakorlat, a testi és lelki elfogadásunk és elfogadtatásunk. Nagymamám esküszik, hogy a megbocsátás fiatalít, ránctalanít. Ilyen egyszerű lenne ez?

Nem az, higgyétek el. Komoly munka áll mögötte,mint minden siker mögött.

Javaslom, kezdjük el együtt.

Hétfő, megismerkedem a homlokommal, a hajammal, a szemeimmel. Este megszeretem őket. Napközben megismerem és elfogadom azokat, akiket az ellenségeimnek hiszek. Estére kiderülhet, nem is olyan rosszak ők, mint amilyennek hittük.

Kedd, a számszéle, a mosolyom köszön vissza kedvesen a tükörből. Szeretem őket. A barátaimat felhívom délelőtt, megmondom nekik, milyen fontosak számomra.

Szerda, a nyakam, a vállaim mutatják meg, nem öregedtek egyáltalán, érdemes szeretnem őket. A melleim kifejezetten boldogak, hogy ott lehetnek. A személy, aki visszatekint a tükörből, tetszik nekem. Szívesen elbeszélgetek vele. Napközben többször elmondom ezt neki.

Csütörtökön, a szüleimnek és a rokonaimnak mondom el, hogy milyen fontosak nekem, hogy hálás vagyok, hogy az életemben vannak. Megbocsátok nekik is gondolatban, hisz én sem voltam mindig jó…..

Csütörtökön este a hasam és a fenekem beszélnek egymással, az egyik a másikról hiszi azt, hogy nagyobb mint kellene. Hm…, békét kellene kötniük. Meggyőzöm őket, hogy a korukhoz képest nagyszerűen néznek ki és ha még egy kicsit tornáznak, már sztár kinézetük lesz. Bevallom, kételkedem miközben ezt mondom, de kicsinek vagy nagynak, mindenképpen szeretem őket.

Pénteken úgy érzem, a lábaimmal kell kiegyeznem, magas sarkú cipőben egészen szépek, ugye?

– Hát persze.

Egész nap egy érett, okos, de főleg szép nőnek érzem magam. Egész héten győzködtem, gyakoroltam és elfogadtam, hogy a tükör csak azt mutatja, amit látni akarok.

Szombaton megadom a testnek amire szüksége van, úszni megyek, masszázsra, majd délben egy egészséges ebédet töltök el a családdal együtt. Lefekvés előtt, a tükörből a két szem szebben, szinte kevesebb szarkalábbal és mosolyogva köszöni meg a heti gyakorlatot.

A vasárnapot, a szeretet és az elfogadás ünnepének kiáltom ki. Mást nem akarok csinálni.

Hétfőn, újra kezdem a gyakorlataimat.

Persze, nagymamám azt mondaná, modern luxus ez, dolgozz és ne gondolkozz, szeress és ne morfondírozz. Igaza lenne neki is, és nekem is.

Mindegyik megvalósítható.

Ha sikeresebben és boldogabban szeretnéd megélni a hétköznapjaid, kövesd Mártát FacebookonYoutube-on és Instagramon is!

Eredeti bejegyzés: glamour.hu

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu