Nálad a Siker Kulcsa

Önismereti Képzés

Indul: – Budapest

Az Önismeret megértése

Az önismeret azt mutatja és jelenti, hogy kik is vagyunk mi valójában.

A belső béke megtalálása, a teljesség és az élet kiteljesedése, ez az amire az emberiség az örökkévalóság óta törekszik. Őszinte erőfeszítéssel és a bölcsek útmutatására támaszkodva ez az út végső soron annak a tudásnak a felfedezéséhez vezet, hogy kik is vagyunk. Ezt nevezzük önismeretnek. Ez az emberiséggel kapcsolatos valamennyi tanulmány alapvető eleme. Az önismeret és a növekvő spirituális tudatosság feltárja a valódi keresők számára a lehetőséget, hogy megélhessék a teljes életet, a belső békét és az örök boldogságot.

A gazdasági, társadalmi és politikai bizonytalanság korában élünk. Az önismeret szilárd alapot teremt a mindennapi életben a világos gondolkodáshoz és hatékony cselekvésekhez. Fejleszti az öntudatot és ez a figyelem egy örömteli élethez és a félelmeinktől való megszabaduláshoz vezet.

“Ki vagyok én?”

“Mi az életem célja?”

Ezen alapvető kérdések újabb válaszokat követelnek maguknak. Az, hogy elértük életünk azon pontját, ahol ezek a jelentőségteljes és fontos kérdések felmerültek, jelzi, hogy a lelki ébredés felé vezető utazásunk már elkezdődött.

Nálad a Siker Kulcsa Önismereti Képzés

Önismeret: A titkos fegyver a szokások megváltoztatásáshoz

Az önismeret azt jelenti, hogy ismerjük és értjük magunkat, különösen az érzéseinket, a bennünk rejlő gyengeségeket és azt a látens tehetséget, amelyet még nem fejlesztettünk ki magunkban. Ezen kívül tisztában vagyunk az életünk azon területeivel, melyeket szeretnénk fejleszteni vagy megváltoztatni.

Meg kell tudnunk, hogy erkölcsi értékeink vagy alapelveink vezérelnek és hogy ezek harmóniában vannak-e azokkal a vezérelveinkkel, melyeknek a birtokában vagyunk.

Meg kell tudnunk, hogy erkölcsi értékeink és alapelveink harmóniában vannak-e az általunk alkalmazott elvekkel.

Nagyon fontos tudatában lenni annak, hogyan érzünk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy figyelmet fordítsunk érzéseink értékelésére, megváltoztatására vagy irányítására, így képesek vagyunk megszabadulni negatív érzéseinktől. Csak készen kell állnunk a cselekvésre.

Az önmagunkkal kapcsolatos tudatosságon keresztül kézbe vehetjük személyes fejlődésünket, bár kezdetben csalódást okozhat, vagy akár ijesztő is lehet, hogy teljes valójában lássuk a bennünk levő hiányosságokat és hibákat. Amennyiben képesek vagyunk ezeket elfogadni és figyelembe venni a tényt, hogy senki sem születik tökéletesnek és ezek a területek csak jelzik, hogy miben kell fejlődnünk, már jó úton járunk ahhoz, hogy jobb ember váljon belőlünk.

Vannak olyan pilllanatok az életben, amikor meg kell vizsgálnunk az érzéseinket és meg kell értenünk az emocionális tapasztalást, amin keresztül megyünk. Talán épp úgy érezzük, hogy elutasítottak, vagy szorongunk valami miatt. Miért érezzük ezt? Előfordul, hogy valami történik velünk, például egy ellenséges reakciót kapunk arra, amit mondunk, vagy csinálunk és nem is tudjuk miért. Származik-e értékes tapasztalat ebből és más hasonló helyzetekből?

Ha kifejlesztettük magunkban az önismeret iránti lelkesedést, máris könnyebben motiváljuk magunkat arra, hogy pozitívan reagáljunk egy-egy helyzetben, vagy éppen olyan lépéseket tegyünk, amelyeket egyébként elkerülnénk.

Nálad a Siker Kulcsa Önismereti Képzés

Önismereti programunk elvégzésével megtanulhatod, hogyan fedezd fel a pozitívumot mindenben. Segít a tudatos választásban és döntéshozatalban, azáltal, hogy megismered a saját kapacitásodat. A pozitív éntudat könnyen megtanulható.

Önelfogadás

Az önelfogadás az önismeret talán legfontosabb lépése. Az önelfogadás azt jelenti, hogy feltételek nélkül elfogadod önmagadat az összes múltbeli cselekedeteddel és nemkívánatos viselkedéseddel együtt anélkül, hogy igazolni szeretnéd ezeket, valamint elfogadod, hogy minden cselekedet jó valamire.

Mindenkinek megvannak a maga erőssége és korlátai. Rengeteg ember foglalkozik kizárólag a korlátaival ahelyett, hogy az erősségekre koncentrálna. Ez azt jelenti, hogy elhiszed és úgy véled, hogy te alkalmatlan, hiányos, rossz, értéktelen vagy. Ez csökkenti az önbecsülésed és az önbizalmad, ami nem segít az önelfogadásban. Az ilyen hamis vélemények jelentik a legnagyobb kihívást. Ahhoz, hogy elfogadd önmagad, be kell azonosítanod korlátozó hiedelmeidet azzal a céllal, hogy helyettesíted ezeket pozitív és valódi hiedelmekkel önmagadról.

Ha eddig nem tanultad meg elfogadni magad úgy ahogy vagy, most eljött az ideje. Fogadd el a tényt, hogy mindenki követ el hibákat az életben. Senki nem akar szándékosan hibázni. Ne próbálj kifogást keresni a vétett hibáidért. Tekints rájuk visszajelzésként, amelyeket felhasználhatsz a sikerhez. Ne azonosítsd magad a hibáiddal. Ezzel csak azt éred el, hogy saját magadat érzed majd egy hibának. Fogadd el a hibáidat, kérj elnézést értük és vond le a megfelelő tanulságot, hogy a jövőben ezek ne ismétlődhessenek meg.

Minél inkább az erkölcsi értékeidnek megfelelően cselekszel, annál magasabb lesz az önelfogadásod szintje. Ha méltó embernek tartod magad, az hatalmas lendületet ad az önképednek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy olyan emberré válj, amilyenné szeretnél.

Önismereti képzésünkön az NLP és a Mindfulness technikáit alkalmazva, coaching kérdésekkel kombinálva dolgozunk, elősegítve ezáltal a magas szintű önelfogadást és önismeretet.

Az ’ÉN’ 4 alapvető formája

Az ’Ismert Én’ az, amit te látsz önmagadból és mások látnak belőled. Ez az a rész, amelyet szabadon megvitathatsz másokkal. Többnyire egyetértesz az ezzel kapcsolatos nézetekkel.

A ’Rejtett Én’ az, amit Te látsz magadban, mások viszont nem látnak Benned. Itt olyan dolgokat rejtesz el, amelyek a mély magánügyeid. Ezeket az információkat védekezésből nem szeretnéd, hogy mások is tudják. Talán szégyelled ezeket a területeket és érzékenyen érintenek, mert Te csak a hibáidat és gyengeségeidet látod. Ez a terület ugyanúgy érvényes az olyan jó tulajdonságokra is, amelyeket a szerénység miatt nem kívánsz megosztani másokkal.

A ’Vakfolt Én’ azt jelzi, amit Te nem látsz saját magadban, mások viszont látnak Benned. Lehet, hogy Te magadat egy nyitott gondolkodású embernek véled, ám ezzel a körülötted lévők nem értenek egyet. Ez a terület a másik irányba is működik. Talán csendes embernek gondolod magad, míg mások hihetetlenül harsánynak tartanak. Néha, akik körülöttünk vannak, nem mondják el, hogy hogyan látnak minket, mert félnek a reakciónktól. Ettől függetlenül észlelik, hogy amit mondasz és amit csinálsz, nincs összhangban egymással és ez az eltérés a testbeszédedben is megmutatkozhat.

Nálad a Siker Kulcsa Önismereti Képzés

Az ’Ismeretlen Én’ az az én, amit Te sem látsz és mások sem látják Benned. Itt lehetnek olyan jó és rossz dolgok is, amelyeknek sem Te sem pedig mások nincsenek a tudatában veled kapcsolatban. Pl.potenciális képességek és készségek, amelyeket Te, a barátaid, a kollégáid, vagy a vezetőid még nem fedeztetek fel.

A képzés tematikája

Képzésünkön S. Tóth Márta az NLP, a Coaching és a Mindfulness tudásanyagát ötvözi és ezáltal a lehető legteljesebb önismereti tapasztalást hozza el az életedbe.

A részletes tematikával kapcsolatban bővebb felvilágosításért látogass el irodánkba egy előre egyeztetett időpontban.
Fontos: Önismereti képzésünk a Lineo CoachingTM tanítási és coaching módszer része.
A képzés végén minden résztvevő kap egy tanúsítványt, mely a képzésen történt részvételt igazolja.

S. Toth Marta – Mi az Önismeret?

A képzés időtartama: 80 óra, melyből 60 óra a képzésen történő és 20 óra az otthoni elméleti + gyakorlati anyag & feladatok.
Képzés gyakorisága: 1 hónapban 2 vasárnap reggel 9 órától délután 17:00 óráig (egy óra ebédidővel)
Indul:
A képzés díja: 260.000 Ft
Early Bird jelentkezés és befizetés esetén (2017. december 30-ig): 240.000 Ft

+36 70 394 5336

office@coaching-nlp.hu

ICF Alapú Life Coach Képzés

+ Konfliktuskezelés és NLP

NLP Képzés

Nemzetközi Akkreditált NLP Practitioner

EGÉSZSÉGÜGYI Life Coach Képzés

+ NLP és Mindfulness