Life Coaching

Life coaching, életút-, életmódvezetési szakértői hozzájárulás

Kiegyensúlyozott élet, jobb életminőség – a coaching elősegíti az egyén boldogságát és kiegyensúlyozottságát az élet minden területén.A coaching ott segít, ahol az addig megszokott stratégiák már nem működnek. Újra teremtheted önmagad. Újra tervezheted az életed, itt és most a coach segítségével.Ügyfeleink tudják, hogy a sikeres élet eléréséhez az egyik legjobb befektetés a life coaching igénybevétele.A coaching egy fejlesztő módszer, nem gyógyítás és nem terápia. A coaching nem a múlttal foglalkozik, a jövőt építi, a jelenre koncentrálva.

A life coaching:

egyedi személyes projektek megvalósítására, szakmai sikerek elérésére ad kiváló lehetőséget,új lehetőséget teremt, arra, hogy elérje álmait és leküzdje a személyes boldogsága útjában álló akadályokat. Önmagától akarja majd a változást magánéletében, és mindent megtesz, hogy elérje kitűzött céljait,segítségével magunk irányíthatjuk életünket, elkerülhetjük ugyanazon hibák megismétlődését, boldogabb és teljesebb életet élhetünk,tartós és jelentős hatással van életünkre, áttekinthetjük egész eddigi életünket, hol hiányzik az egyensúly, miként háríthatjuk el életünkből az akadályokat, a problémákat, hogyan élhetünk kiegyensúlyozott életet,segítségével fejleszthetjük a motivációinkat.

Mikor segít a coaching?

Ha:

 • úgy érzi, hogy lejtőre került élete és nem találja a féket, amivel ezt megállíthatná,
 • szorong a jövője miatt,
 • megoldatlan problémái vannak, melyek konfliktust okoznak családi életében, vagy munkájában,
 • új sikereket szeretne elérni,
 • magányos,
 • úgy érzi, hogy a környezete nem érti meg,
 • keresi élete párját,
 • válni szeretne, de még nem döntött,
 • nem látja pontosan merre tart vagy tarthat az élete,
 • egy tiszta önképet szeretne kapni magáról.

A Coaching egyéb használt irányzatai:

A Gestalt alapú coaching

Ez az irányzat arra a jelenségre épül, amely szerint, ha egy helyzetet többen végigélnek, mindenki másra fog emlékezni, mindenki mást emel ki belőle. Mindannyian megélünk egyfajta valóságot, amely egy szubjektív valóság, befolyásolják korábbi élményeink, tapasztalásaink. A gestalt alapú coaching során az ügyfélben tudatosulnak a helyzetek kezelésre eddig alkalmazott magatartásminták, és/vagy megtörténik a túlmutató lehetőségek feltárása is. Eszközük a támogatás és a szelíd konfrontáció.

Akcióközpontú coaching (a pszichodráma szemléletével)

A pszichodráma csoport-pszichoterápiás módszer. Lényege, hogy a csoporttagok a számukra fontos élethelyzeteket jelenítenek meg, amelyben helyzeteiket újraélhetik, alkalmazhatják a szerepcserét, amelynek révén más perspektívából is ráláthatnak az adott helyzetre. A módszer akcióorientált, hiszen nemcsak megbeszélik az adott helyzetre vonatkozó teendőket, hanem el is játszatják azt az ügyféllel. Aki így biztonságos közegben kipróbálhatja az egyes megoldási lehetőségeket.

Döntésközpontú coaching

Ebben a személy saját kérdései és problémái feldolgozásának komplexitásában érti meg és látja át a helyzetét. A coach segítségével kialakítja egyértelmű belső meggyőződéseit is tükröző olvasatát a szituációról, értékelve saját szerepét és felelősségét a helyzet létrehozásában és fenntartásában. Ezáltal képessé válik az optimális problémamegoldásra- a rutinszerű, konvencionálisan elfogadott fogásokkal szemben a kreatív, egyedi, személyes hitén és képességein alapuló, a megújulás lehetőségét magában hordozó döntések meghozására.

TA-alapú coaching

A tranzakció-alapú coaching célja az ügyfél tevékenységére fókuszálni. A coach feladata, hogy segítse az érzéseket, gondolatokat, kommunikációt tisztán kezelni. Nem a coach dönt az ügyfél helyett, nem a megmentés a feladata, hanem bízhat az ügyfél önmagáért vállalt felelősségében és szabadságában. Az irányzat alapelvei: a szerződéses módszer és a nyílt kommunikáció. A tranzakció-analízis fogalmi értelmezési keretet adnak az egyén számára nehézségeket, elakadásokat jelentő helyzetben, lehetőséget teremtenek a változásra, változtatásra. A tranzakció-analitikus megközelítés szerint az emberek általában véve “rendben vannak” és fejlődőképesek, mindenki rendelkezik a gondolkodásra való képességgel. A döntéseiért felelősséggel tartozik és képes a nyílt kommunikációra.

Szupervízió-alapú coaching

Egyfajta tapasztalati tanulásról beszélhetünk az irányzat coachingban való alkalmazásakor. Aktuális problémákból, konkrét helyzetekből indulnak ki. A coach kérdések sorozatával segíti az ügyfelet saját problémájának felismerésében, a megoldások megtalálásában. A folyamat során állandó visszajelzéseket ad a kliensnek arra vonatkozóan, hogy rá hogyan hatnak, benne milyen érzéseket keltenek azok a dolgok, amelyekről az ügyfél beszámol.

Rendszerszemlélet-alapú coaching

E szemlélet alapja, hogy a legkisebb rész is egy egész-rendszer. A rendszereknek tudása, céljai, és ereje van. A coaching feladata, hogy segítsen ezeket felfedezni, mozgósítani. A konstruktív rendszerszemlélet erősíti az egyén felelősségtudatát és öntevékenységre ösztönzi. A coaching folyamatban a felek felelősséget vállalnak magukért, feladatuknak a tudatosulást tekintik.

Módszereink:

 • 7 C Modell (Mick Cope)
 • a probléma feltárása,
 • a problémamegoldás feltételeinek megteremtése,
 • új életstratégia felépítése, új életszemlélet kialakítása,
 • attitűd felépítése,
 • készségfejlesztés,
 • konkrét gyakorlatok,
 • visszacsatolás.

Grow Modell (Sir John Whitmore)

 • A Grow szó jelentése növekedés, haladás, fejlődés.
 • Goals – a cél meghatározása
 • Reality – a jelenlegi helyzet feltárása
 • Options – a lehetőségek számbavétele
 • Wrapup, What (will you do) – Mit fogsz tenni?

S. Toth Marta – Coach, NLP Tréner, Mediátor, Mentor
+36 70 394 5336 | office@coaching-nlp.hu

Válogatás a referenciákból, véleményekből:

A csoport coachingról: Még több esélyt látok hosszabb távú, komolyabb kapcsolatok kiépítésére ügyfelekkel. A munkatársi viszonyok kapcsán úgy gondolom, hogy mindenki közelebb került az önmegvalósításhoz, így mindenképpen fognak oldódni a benti feszültségek, mert kevesebb problémát fogunk behozni, és több energia jut a munkahelyi feladatokra.

Farkas Enikő, TV2 sales manager

Miután eljöttem a coachingról, rájöttem, hogy számomra az elme karbantartása ugyanolyan fontos, mint a testedzés. Nem a tanulásra gondolok, hanem a külső, szakember általi segítségre, aki a gondolkodást segíti a megfelelő irányba terelni. Nagyon inspiráló volt a beszélgetés, azóta is a hatása alatt állok. Köszönöm a lehetőséget!

Kovács Edina, ViasatTv

Márta segített nekem elfogadni magam olyannak amilyen vagyok, és rájöttem: nem is vagyok annyira elveszve a világban. Most már tudom merre menjek tovább, hogy hová tartok, és mit is szeretnék igazából elérni. Sok erőt és önbizalmat adnak nekem ezek a beszélgetések, és azt hiszem határozottan állíthatom: sokkal mosolygósabb és felszabadultabb vagyok az utóbbi időben.

Rácz Anna, Középiskolai tanuló

Elmondhatom magamról, hogy nagyon szerencsés helyzetben vagyok. A családomban és a barátaim közt is teljes megértést találok, mindenben támogatnak, ami számomra nagyon sokat jelent. Még a barátom anyukája is szívesen segít abban, amiben lehet. Az ő révén jutottam el Mártához is, aki rengeteg mindenre ráébresztett magammal és képességeimmel kapcsolatban. Ezzel mintegy kezdőlökést adott nekem ahhoz, hogy rájöjjek mi is az ami érdekel és amiben jó lennék. Azokat a képességeimet is tulajdonságaimat, amikre először rácsodálkoztam, ma már elhiszem. Tisztában vagyok vele, hogy van még min dolgozni az önbizalommal és önértékelésemmel kapcsolatban, de tudom, hogy jó úton haladok.

Ahogyan a karrier (pályaorientációs) coachingot látja egy 16 éves tanuló ügyfelünk:

Kedves Márti!

Céges karácsonyi ajándékba kaptam a coaching alkalmakat. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, mivel bevallom őszintén hallani már hallottam a kifejezést, de nem tudtam pontosan mire számíthatok majd.
Az első órától kezdve nagyon élveztem a coachingot olyan volt, mint kellemes tea melletti beszélgetés a legjobb barátommal, akinek végre van ideje és kedve is velem foglakozni, na meg persze elég profi ahhoz, hogy rávezessen a problémáim megoldására.

És hogy miért volt hasznos? Azt hiszem, azért mert minden embernek nap, mint nap döntenie kell fontos és kevésbé fontos dolgokról és a jó döntésekhez két dolog elengedhetetlen, saját magad 100 % -os ismerése, valamint adott szituáció reálisan, kiválóként való elemzése.

Ehhez kaptam én segítséget a Mártától, aki az első pillanattól kezdve olyan volt, mint egy bizalmas barátnő, aki okos feladatokkal vezet rá önmagam és a világom helyes megítélésére. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki elég bátor hozzá, hogy szembe nézzen saját magával!

Kertész Jennifer

Kedves Márta és lelkes CSAPATOD!
Bizton állíthatom, hogy ráléptem a FEJLŐDNI VÁGYÁS rögös útjára a segítségetekkel. Bármennyire is voltak kellemetlen percei a „sz(k)ínvall(at)ásomnak” , mégis csak hálával tartozom Nektek és magamnak is, hogy ” Csernusi szavakkal élve- „bevállaltam”! Köszönöm a figyelmet és a törődést, a szakmai és emberi felkarolást.

Mártáról még annyi „külön-véleményem van”, hogy ha kell anyáskodó/ nőies/misztikus, de ha úgy hozza a szituáció, akkor igen is kemény / „harcias”/racionális.Egyesíti magában a ying és yangot éppen a megfelelő időben és mennyiségben. Van még mit tanulnom tőle mindkét oldal vonatkozásában. Simogat és „pofán is vág” ha arról van szó, de ezt is teszi úgy, hogy még haragudni sem lehet rá. Profi.

Várom az újabb „kalandot”, amely akkor élesben márciustól indul be nálam. Természetesen addig sem szeretnék kivonulni a köztudatból, főleg, hogy kézbe akarom venni/kézbe veszem az életemet , hogy végre ne csak külső szemlélője, hanem aktív részese is legyek ennek ! Hajrá!Hajrá!ELŐRE!

dr.Bittó Renáta, Jogtanácsos

Már az első ülés után egészen másként láttam azokat a problémákat, amikkel hónapok óta küzdöttem, és már-már meghátrálásra gondoltam velük szemben. Szakmai és magánéletemben egyszerre jött el a lépés- és változtatáskényszer, amire az ülésen néhány perc után magam is ráláttam. Ez persze nem ment volna a coach segítsége nélkül, hiszen néha csak arra van szükségünk, hogy kilépjünk a minket gúzsba kötő problémából, és a más szemével lássuk önmagunk helyzetét. Az ülésen és az utána végzett gyakorlatok segítségével olyan gondolatok kimondására került sor, amik már régen bennem voltak, de mélyen eltemetve, most viszont új erőt és irányt kaptak bennem. Egyszóval lassan elkezdem újra én irányítani az életemet, ami az egyetlen útja annak, hogy a számomra pozitív irányba menjenek a dolgaim.

J. Erika, Marketing menedzser

Kedves Lineo Csapat! Remélem nemsokára mások is osztoznak velem abban a véleményben, hogy ez a Csapat igazán profi, összefogott és komoly. Nagy előrelépést jelentett számomra az üzleti tanácsadásuk, coachinguk, vezetőként és magánemberként egyaránt. Sok sikert kívanok a Csapatnak!

Kelemen Tibor, Menedzser

ICF Alapú Life Coach Képzés

+ Konfliktuskezelés és NLP

NLP Képzés

Nemzetközi Akkreditált NLP Practitioner

EGÉSZSÉGÜGYI Life Coach Képzés

+ NLP és Mindfulness

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching