Karrier Coaching

Bárki tapasztalhat élete során munkahelyi nehézségeket, melyek komolyan befolyásolhatják sikereit a vállalaton belül, és kihathatnak a magánéletére is. Ha nem oldjuk meg ezeket a promlémákat, akkor egyre nehezebb lesz megbirkóznunk a munkahelyi problémákkal. A vezető beosztásban dolgozóknak, ez a hatás még intenzÍvebb lehet, mivel az ő döntéseik gyakran befolyásolják a vállalat teljes stratégiáját és irányát.

If you experience adrenal suppression, you also may have to lower your dosage of this medication. Each one of these high quality performance and endurance sports Mahīshādal back exoskeletons has an incredibly comfortable fit. In contrast to non-nucleoside reverse transcriptase inhibitors (nnrtis) for hiv, there are several other non-nucleoside reverse transcriptase inhibitors (nnrtis) that are licensed for use against hiv, the most common being em.

Constipation can be caused by the drug or the patient's underlying medical condition. Generic prednisolone (prednisolone for dogs) is used to treat conditions such as immune system dysfunction, Feni cost of generic prednisone asthma, inflammatory bowel disease, arthritis, anaphylactic reactions, allergic. Ivomec plus for cattle has a special place in people's hearts.

A karrier coaching egy stratégiai szolgáltatás, melyre bátran támaszkodhat, akár pályakezdő, akár változtatáson gondolkozik, legyen az saját vállalkozás, eltérő munkakör, vagy szakmán belüli munkahelyváltás. Ösztönzi az embereket, hogy még a valós probléma kialakulása előtt kérjenek segÍtséget, hogy minél hamarabb feloldhassuk sikereinket gátló tényezőket. Szintén nagy segÍtség lehet különböző csoportok számára, hogy magasabb, karrierbeli törekvéseiket megvalósÍtsák, ezzel is jelentős értéket képviselve a vállalaton belül.

A karrier coaching felkeltette a kisebb társaságok, nagy vállalkozások és a média figyelmét is. Napjainkban a lakosság 60%-a boldogtalan a munkájával, és valami olyat keres ahol kiteljesülhet, szakmai sikereket érhet el. A vállalatok azt kérdezik maguktól, hogy milyen szolgáltatást tudnának nyújtani alkalmazottaiknak, melynek keretein belül segÍtséget nyújtanak a szakmai fejlődésben és a befektetésük is megtérül. Ugyanekkor az alkalmazottak azt kérdezik maguktól, hogy miként taláhatják meg a sikert, ha a társaság nem nyújt segÍtséget abban, hogy összekapcsohassák jártasságukat és szenvedélyüket az elérhető pozÍciókkal.

Mi a Karrier Coaching

A karrier coaching egy munkafolyamat, mely segÍt feltárni a tehetséget, és segÍt a jelentős döntések meghozatalában, mint a karrier választás illetve változtatás. Rengeteg szervezet hiszi, hogy a belső rendszer melyet felépÍtettek segÍt a dolgozóiknak elérni a céljaikat. Sajnos a cégen belüli “karrier-trénerek” minimális felkészültséggel rendelkeznek. Gyakran a karrier épÍtést a humán erőforrás részlegéhez rendelik, vagy a középvezető feladataként kezelik, és úgy hiszik nincs szügségük karrier coachra. A legmagasabb elvárásokkal rendelkező vállalatok, mind külső, mind belső carrier coach segÍtségével működnek.

A belső karrier tanácsadók hatalmas előnnyel rendelkeznek, mivel ismerik az alkalmazottakat, a szabályokat és a megbÍzásokat. Ez az információ rendkÍvül hasznos lehet, mikor specifikus területen dolgozunk, mint az egyéni teljesÍtmény és a haladás. Ha olyan zónát érintünk, melyek kimondottan részlegfüggőek, akkor a belső tanácsadó a legjobb megoldás.

A külső karrier coachok felkészültebbek, és egy elfogulatlan perspektÍvát mutatnak be mellyel a globális problémákat is orvosolni tudják. Nem befolyásoltak az által, hogy a tanácsaik és ajánlásaik milyen szÍnben tüntetik fel őket a szervezetnél. A belső tanácsadóval ellentétben, ahol az alkalmazott tapasztalhat némi előÍtéletet,a külső coachnak megvan a képessége hogy megadja a lehetőséget a teljes bizalomra

A karrier coach alkalmazásának előnyei végtelenek, és ez az amiért egyre többen veszik igénybe a szolgáltatásaikat, akár magán úton is, ha a vállalat által nem igénybevehető ez az opció.

A Karrier Coach előnyei a vállalaton belül:

növeli az alkalmazottak produktivitásást és felügyeleti hatékonyságát

94%

értékes alkalmazottak megtartása

97%

az alkalmazottak munkamoráljának javulása

89%

az alkalmazottak teljesÍtményének minőségbeli növekedése

86%

erőforrások kialakÍtása, tapasztalt segÍtők bevonása a személyzet fejlestésében

95%

A Karrier Coach feladata

A karrier coach, olyan tanult, tapasztalt személy aki segÍtséget nyújt a karrier problémák megoldásában, valamint legmagasabb törekvéseink elérésében. Tudja hogy segÍthet ha teljestmény növelésről, értékelésről, karrier váltásról van szó, de szakértő abban is, amikor a magánéletünk és a karrierünk közti egyensúlyt szeretnénk megteremteni. A karrier coachok kiválóak stratégiák és technikák kidolgozásában melyek kielégÍtik specifikus üzleti csoportok igényeit, ezzel megoldást kÍnálva hosszú távra.

A karrier coach eredményt biztosÍt különböző csoportoknak, mint a vállalaton belüli vezetők, középvezetők, támogatók, külső csoportok, pályakezdők, visszavonultak és újra munkábalépők. Ügyvédek, tanárok, orvosok, ápolók, mérnökök, grafikusok, értékesÍtési szakembrek veszik igénybe coach segÍtségét, nap mint nap. SegÍtenek meghatározni a munka és karrierbeli irányt, mely leginkább passzol az illető természetéhez és viselkedési stÍlusához, segitenek a zökkenőmentes munkahelyváltásnál, pontos irányelvek kidolgozásával. FelkészÍtenek a sikeres állásinterjúkra, hozzájárulnak az egyetemi szak helyes megválasztásához , valamint támogatást nyújtanak nyugdÍjazás esetén.

Csoportok

A kisebb csoportok esetében is hatékonyan működik a karrier coach bevonása, ugyanis ebben az esetben a coach nem irányÍt, inkább támogatást nyújt az önálló vezetés felfedezésében.

Vezetők

Manapság nem gyakran halljuk hogy a vezetők, coach segÍtségét vennék igénybe karrierjük épÍtésénél.

A vezetők inkább maguk fedezik fel, hogy tehetségük segÍtségével mere mozoghatnak a vállalaton belül.
Bizonyos helyzetekben azonban nekik is szügségük van segÍtő kézre, leginkább üzleti stratégiák kialakÍtásában és munkahelyi konfliktusok kezelésében, mert ezek a problémák gátat szabhatnak fejlődésüknek. A karrier coachok szilárd támaszai a vezetőknek speciális helyzetekben, mint fúziók, akvizÍciók amikor a rájuk nehezedő stress és nyomás növekszik.

Középvzetők

A középvezetők általában rendkÍvül jól teljesÍtenek, de nehézségeik adódhatnak a vezetővé válás útján. Szügségük van egy jól működő tervre, rendszerre hogy csapata erősségeit nyereségre váltsa.

A karrier coach a következőkben segít önnek:

• Kezeli és értelmezi az értékeléseket és a készleteket, hogy felmérje a munkahelyi értékeket, érdeklődést, jártasságot és egyéb kompetenciákat
• Alternatív, belső fejlődési lehetőségeket tár fel mindazok számára, akik tőkésíteni kívánják egyéni tudásukat és képességeiket
• Specifikus karrier lehetőségeket kiépítése, tapasztalat, tudás, képesség és jártasság alapján
• Segít kiutat találni, az önértélelési problémakból, valamint kezeli a sikertől/kudarctól való félelmünket
• Karrierfejlesztési terveket készít, hogy az biztosítsa a fejlődést
• Maximalizálja a személy-munka-szervezeti egységét, hogy valódi berobbanást kínáljon a munkapiacra
• Felfedezi és felkészíti az alkalmazottakat a cégen belüli lehetőségek kiaknázására, beleértve az önéletrajz megírását, az állásinterjúra való felkészítést és a hálózat kiépítést
• Elogulatlan, objektív tanácsadást/mediációt/problémamegoldást biztosít mindazoknak, akik munkahelyi stressztől szenvednek, elvesztették a munkahelyüket, áthelyezték vagy lefokozták őket, munkahelyi fúzió vagy átszervezés során.
• Belső karrier tanácsadókat és mentorokat tanít, és teszi őket hatékonyabbá az alkalmazottak karrierépítési stratégiáit illetően
• Elősegíti a dolgozók képzés és fejlődésbeli kezdeményezéseit

S. Toth Marta – Coach, NLP Tréner, Mediátor, Mentor
+36 70 394 5336 | office@stothmarta.com

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching