Karrier Coaching

Bárki tapasztalhat élete során munkahelyi nehézségeket, melyek komolyan befolyásolhatják sikereit a vállalaton belül, és kihathatnak a magánéletére is. Ha nem oldjuk meg ezeket a promlémákat, akkor egyre nehezebb lesz megbirkóznunk a munkahelyi problémákkal. A vezető beosztásban dolgozóknak, ez a hatás még intenzÍvebb lehet, mivel az ő döntéseik gyakran befolyásolják a vállalat teljes stratégiáját és irányát.

A karrier coaching egy stratégiai szolgáltatás, melyre bátran támaszkodhat, akár pályakezdő, akár változtatáson gondolkozik, legyen az saját vállalkozás, eltérő munkakör, vagy szakmán belüli munkahelyváltás. Ösztönzi az embereket, hogy még a valós probléma kialakulása előtt kérjenek segÍtséget, hogy minél hamarabb feloldhassuk sikereinket gátló tényezőket. Szintén nagy segÍtség lehet különböző csoportok számára, hogy magasabb, karrierbeli törekvéseiket megvalósÍtsák, ezzel is jelentős értéket képviselve a vállalaton belül.

A karrier coaching felkeltette a kisebb társaságok, nagy vállalkozások és a média figyelmét is. Napjainkban a lakosság 60%-a boldogtalan a munkájával, és valami olyat keres ahol kiteljesülhet, szakmai sikereket érhet el. A vállalatok azt kérdezik maguktól, hogy milyen szolgáltatást tudnának nyújtani alkalmazottaiknak, melynek keretein belül segÍtséget nyújtanak a szakmai fejlődésben és a befektetésük is megtérül. Ugyanekkor az alkalmazottak azt kérdezik maguktól, hogy miként taláhatják meg a sikert, ha a társaság nem nyújt segÍtséget abban, hogy összekapcsohassák jártasságukat és szenvedélyüket az elérhető pozÍciókkal.

Mi a Karrier Coaching

A karrier coaching egy munkafolyamat, mely segÍt feltárni a tehetséget, és segÍt a jelentős döntések meghozatalában, mint a karrier választás illetve változtatás. Rengeteg szervezet hiszi, hogy a belső rendszer melyet felépÍtettek segÍt a dolgozóiknak elérni a céljaikat. Sajnos a cégen belüli “karrier-trénerek” minimális felkészültséggel rendelkeznek. Gyakran a karrier épÍtést a humán erőforrás részlegéhez rendelik, vagy a középvezető feladataként kezelik, és úgy hiszik nincs szügségük karrier coachra. A legmagasabb elvárásokkal rendelkező vállalatok, mind külső, mind belső carrier coach segÍtségével működnek.

A belső karrier tanácsadók hatalmas előnnyel rendelkeznek, mivel ismerik az alkalmazottakat, a szabályokat és a megbÍzásokat. Ez az információ rendkÍvül hasznos lehet, mikor specifikus területen dolgozunk, mint az egyéni teljesÍtmény és a haladás. Ha olyan zónát érintünk, melyek kimondottan részlegfüggőek, akkor a belső tanácsadó a legjobb megoldás.

A külső karrier coachok felkészültebbek, és egy elfogulatlan perspektÍvát mutatnak be mellyel a globális problémákat is orvosolni tudják. Nem befolyásoltak az által, hogy a tanácsaik és ajánlásaik milyen szÍnben tüntetik fel őket a szervezetnél. A belső tanácsadóval ellentétben, ahol az alkalmazott tapasztalhat némi előÍtéletet,a külső coachnak megvan a képessége hogy megadja a lehetőséget a teljes bizalomra

A karrier coach alkalmazásának előnyei végtelenek, és ez az amiért egyre többen veszik igénybe a szolgáltatásaikat, akár magán úton is, ha a vállalat által nem igénybevehető ez az opció.

A Karrier Coach előnyei a vállalaton belül:

növeli az alkalmazottak produktivitásást és felügyeleti hatékonyságát

94%

értékes alkalmazottak megtartása

97%

az alkalmazottak munkamoráljának javulása

89%

az alkalmazottak teljesÍtményének minőségbeli növekedése

86%

erőforrások kialakÍtása, tapasztalt segÍtők bevonása a személyzet fejlestésében

95%

A Karrier Coach feladata

A karrier coach, olyan tanult, tapasztalt személy aki segÍtséget nyújt a karrier problémák megoldásában, valamint legmagasabb törekvéseink elérésében. Tudja hogy segÍthet ha teljestmény növelésről, értékelésről, karrier váltásról van szó, de szakértő abban is, amikor a magánéletünk és a karrierünk közti egyensúlyt szeretnénk megteremteni. A karrier coachok kiválóak stratégiák és technikák kidolgozásában melyek kielégÍtik specifikus üzleti csoportok igényeit, ezzel megoldást kÍnálva hosszú távra.

A karrier coach eredményt biztosÍt különböző csoportoknak, mint a vállalaton belüli vezetők, középvezetők, támogatók, külső csoportok, pályakezdők, visszavonultak és újra munkábalépők. Ügyvédek, tanárok, orvosok, ápolók, mérnökök, grafikusok, értékesÍtési szakembrek veszik igénybe coach segÍtségét, nap mint nap. SegÍtenek meghatározni a munka és karrierbeli irányt, mely leginkább passzol az illető természetéhez és viselkedési stÍlusához, segitenek a zökkenőmentes munkahelyváltásnál, pontos irányelvek kidolgozásával. FelkészÍtenek a sikeres állásinterjúkra, hozzájárulnak az egyetemi szak helyes megválasztásához , valamint támogatást nyújtanak nyugdÍjazás esetén.

Csoportok

A kisebb csoportok esetében is hatékonyan működik a karrier coach bevonása, ugyanis ebben az esetben a coach nem irányÍt, inkább támogatást nyújt az önálló vezetés felfedezésében.

Vezetők

Manapság nem gyakran halljuk hogy a vezetők, coach segÍtségét vennék igénybe karrierjük épÍtésénél.

A vezetők inkább maguk fedezik fel, hogy tehetségük segÍtségével mere mozoghatnak a vállalaton belül.
Bizonyos helyzetekben azonban nekik is szügségük van segÍtő kézre, leginkább üzleti stratégiák kialakÍtásában és munkahelyi konfliktusok kezelésében, mert ezek a problémák gátat szabhatnak fejlődésüknek. A karrier coachok szilárd támaszai a vezetőknek speciális helyzetekben, mint fúziók, akvizÍciók amikor a rájuk nehezedő stress és nyomás növekszik.

Középvzetők

A középvezetők általában rendkÍvül jól teljesÍtenek, de nehézségeik adódhatnak a vezetővé válás útján. Szügségük van egy jól működő tervre, rendszerre hogy csapata erősségeit nyereségre váltsa.

A karrier coach a következőkben segít önnek:

• Kezeli és értelmezi az értékeléseket és a készleteket, hogy felmérje a munkahelyi értékeket, érdeklődést, jártasságot és egyéb kompetenciákat
• Alternatív, belső fejlődési lehetőségeket tár fel mindazok számára, akik tőkésíteni kívánják egyéni tudásukat és képességeiket
• Specifikus karrier lehetőségeket kiépítése, tapasztalat, tudás, képesség és jártasság alapján
• Segít kiutat találni, az önértélelési problémakból, valamint kezeli a sikertől/kudarctól való félelmünket
• Karrierfejlesztési terveket készít, hogy az biztosítsa a fejlődést
• Maximalizálja a személy-munka-szervezeti egységét, hogy valódi berobbanást kínáljon a munkapiacra
• Felfedezi és felkészíti az alkalmazottakat a cégen belüli lehetőségek kiaknázására, beleértve az önéletrajz megírását, az állásinterjúra való felkészítést és a hálózat kiépítést
• Elogulatlan, objektív tanácsadást/mediációt/problémamegoldást biztosít mindazoknak, akik munkahelyi stressztől szenvednek, elvesztették a munkahelyüket, áthelyezték vagy lefokozták őket, munkahelyi fúzió vagy átszervezés során.
• Belső karrier tanácsadókat és mentorokat tanít, és teszi őket hatékonyabbá az alkalmazottak karrierépítési stratégiáit illetően
• Elősegíti a dolgozók képzés és fejlődésbeli kezdeményezéseit

S. Toth Marta – Coach, NLP Tréner, Mediátor, Mentor
+36 70 394 5336 | office@stothmarta.com

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching