Skip to main content

Lineo Sport Coach Tréning

Indul: 2023.04.17-20.

Mi a Sport Coaching?

A Sport Coaching a sportolók mentális edzése: mentális állóképességük, adott esetben megküzdő-képességük javítását értjük alatta. A cél egyértelműen a teljesítmény javítása. Egy tapasztaláson és gyakorlaton alapuló tanulási folyamat, mely felébreszti a sportoló, edző, vagy egyéb a sport területén tevékenykedő (szak)ember szunnyadó képességeit, tehetségét, potenciálját, segít felismerni és kiaknázni a rendelkezésére álló eszközöket, készségeket és kifejleszteni a hiányzókat, lehetővé téve, hogy elérje a személyes és sportbeli teljesítőképességének vélt felső határát, sőt túlszárnyalja azokat.

A Sport Coaching az önismeret fejlesztésével segít tudatossá válni, meglátni a saját belső gátakat és legyőzni azokat, megtalálni a saját motivációjának motorját és a kidolgozott cselekvési tervet követve, saját erejéből elérni a kitűzött céljait. A coach felkészíti a kliensét arra, hogy egy belső alakulási folyamaton keresztül képes legyen felfedezni és eldönteni, mit szeretne (a céljai mögött megbúvó motiváció ismeretében), és a Coaching eszköztárát alkalmazva képes legyen megvalósítani; cselekedni, tenni, aktívan felelősséget vállalva az eredményért.

Röviden: ez az élet minden területét átfogó fejlődési folyamat (függetlenül attól, hogy a sportból indul ki), mely lehetővé teszi a kliens számára a sportbeli teljesítőképességének optimalizálását.

A Sport Coaching egy hihetetlenül hatásos metódus, melynek eszközrendszerét úgy a sportolók (mind egyéni mind csapat szinten), mint az edzők, és tulajdonképpen bármely, a sport területén tevékenykedő személy gyorsan elsajátíthatja és kiváló eredménnyel használhatja.

A sport coaching segítségével egyensúlyt teremthetsz a magán és a szakmai életed, valamint a sportolói mivoltod között és képes leszel a kialakult egyensúlyi állapot tartós fenntartására is.

Kiknek lehet hasznos?

➡️ Azoknak, akik fel akarják fedezni, mit szeretnének igazából elérni, mik a céljaik a sport területén.
➡️ Akik most kezdik sportkarrierjüket és már a kezdetektől szeretnék a legtöbbet kihozni önmagukból.
➡️ Akik már visszavonultak a sportkarrierből és keresik az új helyüket és szerepüket a sport világában.
➡️ Akik szeretnének jobban bízni magukban és a képességeikben.
➡️ Akiknek túlságosan fontos az eredmény és szeretnék, hogy ez változzon.
➡️ Akik szeretnének megtanulni pozitívan gondolkodni önmagukkal és sportteljesítményükkel kapcsolatban.
➡️ Akik szeretnék mélyebben megismerni önmagukat.
➡️ Akik szeretnék megtalálni saját egyéni motivációjukat.
➡️ Akik szeretnék fejleszteni a kommunikációs képességeiket.
➡️ Akik MOST akarják kezükbe venni a sportkarrierjüket és a sorsukat.

Kiknek ajánljuk a képzést:

 • Szakmai végzettséggel rendelkező edzőknek, akik a sportteljesítményben (és személyes területen egyaránt) elérhető kiválóság garanciájaként magasabb szintre kívánják emelni a munkájukat, klienseik előnyére.
 • Sportolóknak, akik saját maguk segítőjeként túl akarják szárnyalni önmagukat és szeretnének túllépni saját határaikon.
 • Mindazoknak, akik szeretnének segíteni és támogatni másokat céljaik elérésében a sport területén, a coaching módszereinek, technikáinak és eszközeinek alkalmazása által, azonban nem szeretnének coachcsá válni.
 • A sport bármely területén dolgozóknak (testneveléstanároknak, edzőknek (sportágtól függetlenül), Sport – és sporttal kapcsolatos képzéssel foglakozó szervezeteknek, sportigazgatóknak, kedvtelésből sportolóknak stb.) akik hajlandóak pozitív változásra a céljaik elérése érdekében, túlszárnyalva a saját várakozásaikat.
 • Fitness edzőknek, akik a coaching eszköztárát rugalmasan szeretnék alkalmazni sportolóik, klienseik fejlesztésében.
 • Sportvezetőknek, akik a coaching szemléletet szeretnék erősíteni vezetői működésükben.
 • Segítő szakembereknek, sportpszichológusoknak, akik a sportolók mentális támogatásában szeretnék alkalmazni a coachingot.
 • Amatőr, és profi sportolóknak.
 • Üzletembereknek, akiknek kötődésük van a sporthoz.
 • Coachoknak, akik új területen próbálnák ki magukat.
 • Szülőknek.
 • Testnevelőknek.
 • Sportvezetőknek.
 • Jóga oktatóknak.

A Sport coaching képzés tematikája:

 1. Önismeret szerepe a coachingban, érzelmi intelligencia, empátia.
 2. Coaching eszközök a sportban – eszközök áttekintése és használata.
 3. Kommunikációs (verbális és non-verbális) kompetenciák és eszközök.
 4. A sportolókra vonatkozó speciális elvárások felismerése, tudatosítása.
 5. A sikeres versenysporthoz szükséges kompetenciák fejlesztési lehetőségei (magabiztosság és elszántság építése és növelése), az élsport sajátos kihívásainak kezelése.
 6. Kérdezéstechnika.
 7. Motiváció és célkitűzés coaching és NLP (Neuro-Lingvisztikus Programozás) eszközökkel.

A képzés fő célja, hogy megtanítsa a coaching és az NLP alapjait és alapelveit annak érdekében, hogy még hatékonyabban támogathasd a hozzád fordulókat.

A képzés során megtanulod:

 • Mi a coaching filozófiája és hogyan lehetséges kidolgozni a leghatékonyabb módszereket az ügyfelek, vendégek, sportolók fejlesztésére.
 • A coaching előnyeit.
 • Hogyan alkalmazd a 7C modellt a coaching beszélgetések során.
 • Hogyan növeld másokban a magabiztosságot és a motivációt, valamint hogyan fejleszd a fókuszt.
 • Hogyan kommunikálj hatékonyan a sportolókkal, a szülőkkel és egy csapat / közösség többi tagjával.
 • Hogyan cseréld le a negatív belső monológokat pozitívra.
 • Hogyan fejleszd és növeld a sportolók teljesítményét coaching eszközökkel.
 • Hogyan irányíthatsz hatékonyan egy csapatot

…és még sok más egyebet… ?

A coaching és a visszajelzés két olyan eszköz, amelyek segítségével képes leszel mások teljesítményének a fejlesztésére és irányítására. Ez adott esetben jelentheti az egyén technikájának a fejlesztését, vagy éppen a koncentrációjának elősegítését. Habár mindez róluk és nekik szól, az elért siker egyben a tiéd is, hiszen együtt dolgoztok azon, hogy olyan szintre kerüljenek, amelyről előtte még csak álmodni sem mertek és amiről nem is feltételezték, hogy elérhető a számukra.

Csakúgy, mint ételkészítés közben egy kis extra fűszer hozzáadása, az a tudáskeverék, amire a képzésünk elvégzésével szert teszel, lehetővé teszi, hogy a lehető legjobbat nyújtsd az ügyfeleidnek / csapataidnak.

Lineo Sport Coach Tréning

Helyszín: Budapest
Időtartam: 4 egymást követő nap (minden nap reggel 9.00-től-16.00-ig) + 48 óra otthoni önálló munka (gyakorlat és házi feladatok).
Indul: 2023.04.17-20. (9-16h között)
Képzés díja: 350.000,- Ft

A feltüntetett árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák.
A képzés elvégzését követően sikeres vizsga esetén részvételi igazolást állítunk ki.

+36 70 394 5336 | office@coaching-nlp.hu

Close Menu