Interaktív, mély beszélgetésekre, párbeszédekre épülő esemény

A kommunikációs készségek, vagy ezen készségek hiánya meghatározzák a párkapcsolatot. Ebből az okból kifolyólag, ha megváltoztatjuk a kommunikációnkat, ezzel együtt megváltozik a kapcsolatunk is.

Nagyszerű példa erre a kiabálás, amely a rossz kommunikáció jele. Ez ugyanis ellenséges viszonyt hoz létre. Kerüljük a kiabálást és a kapcsolatunk máris nyugodtabbá, meleggé és biztonságossá válik.

Az intim beszélgetések és az empatikus jelenlét – hasonlóképpen a fentiekhez – szintén a szeretet kimutatásának eszközei. Csakúgy, mint a megbecsülés és az egyetértés kimutatása. Mikor az emberek azt mondják hogy a kapcsolatuk alapja a szeretet, az azt jelenti, hogy képesek megosztani egymással az örömeiket és kimutatni szeretetüket, nem csak szavak, de tettek formájában is.
A párok a negatív kommunikáció hiányában, a pozitív kommunikáció jelenlétével, egy közös mintát alakíthatnak ki, amely meghatározza a párkapcsolatukat.

Tudni azt, hogy hogyan kommunikáljunk a partnerünkkel, azt jelenti, hogy képesek vagyunk gondolatainkat, érzéseinket és aggodalmainkat közvetíteni, méghozzá úgy, hogy a másik fél végighallgassa ezeket anélkül, hogy közben védekezni kezdene, valamint, hogy a kommunikáció mindkét fél számára érthető és építő jellegű és mindkét félnek az előnyére váljon.
A tapintatos beszéd és a fogékony, befogadó hallgatás elvezet egy zökkenőmentes kommunikációs áramlathoz, amely a jól működő párkapcsolat alapja.

A szorongó párok épp ennek az ellenkezőjét csinálják: megpróbálják elmondani aggodalmaikat, de kritikus, panaszkodó, szemrehányó módon, ami védekezésre és negatív reakcióra ad okot. Ilyenkor ahelyett, hogy odafigyelnének egymásra, inkább egymás ellen érvelnek, miközben fontos információkat ignorálnak.

Párkapcsolati-kommunikáció-tréning-S-Toth-Marta-Lineo-International-Consulting

Szerencsére a vitázó és más ártó hatású szokások kicserélhetők együttműködésre épülő kommunikációra, ezen készségek javításával.
Mikor két ember beszélget, könnyen elbeszélhetnek egymás mellett, azzal, hogy nem is figyelnek a másik mondanivalójára. Érvelnek és vitatkoznak, hogy kinek van igaza és ki téved.

És lehetséges egy harmadik út is. Együttműködő kommunikációval és odafigyeléssel a párok közelebb hozhatják egymáshoz az eltérő nézeteiket. Ebben az esetben, bár a nézőpontjaik nem egyeznek, egyikőjüknek sem célja, hogy győzedelmeskedjen a másik felett. Helyette inkább az a cél, hogy tanuljanak egymástól. Ezt hívjuk együttműködő párbeszédnek.

Gondoljuk végig: Két fél ülhet két különböző asztalnál, mindkettő a saját véleményét szajkózva, a másikat ignorálva, olyan ez, mint két párhuzamosan haladó vonat. Ülhetnek egymással szemben is az asztalnál mint ellenfelek, hogy egymás irányába nyilakat dobálva döntsék el, ki nyeri a csatát.Vagy leülhetnek egymás mellé, a problémáikat kirakva a asztalra és közösen, egymás szövetségeseiként megoldhatják a helyzetet. Az utóbbi az együttműködésen alapuló párbeszéd, amely lehetővé teszi, hogy a párok egy harmónikus és a szeretetteljes kapcsolatban éljenek.

A lényeg tehát a következő: ha jobb kommunikációra vágyunk, akkor elsősorban szükségünk van egy kommunikációs coaching programra és az elszántságra, hogy elsajátítsuk a jó kommunikációs készségeket.

Kedves Márti!
Újfent köszönöm azokat az „Aha” élményeket, amivel minden oktatáson/tréningen találkozom nálad/nálatok. Igaz, hogy a párkapcsolati kommunikáció volt a fő téma, de a hasznossága tovább nyúlik ennél – családi problémák megoldása, önreflexió s ön”felépítés”, kapcsolat építés - sőt - tervezés.
Új eszközökből válogatva, így megint újult lelkesedéssel tudok hazamenni, jelenleg tisztázottabb képpel is, mik is a feladataim s lehetőségeim.
Hálás vagyok ezért is Neked.
Köszönöm!

Emese

A tréningen sokat kaptam, amit majd a hétköznapok során tudok alkalmazni. Külön jó volt, hogy kaptunk példákat és így jobban el tudtam képzelni, hogy valójában miről is volt szó.
Én nem néztem utánad, nem tudtam, hogy ki vagy, de személyedben egy maximálisan jó szakembert ismertem meg, akinek nagy tapasztalata van és ez mindenképpen hozzájárult a bizalmam elnyeréséhez.
Köszönöm a mai napot!

Dia

Kedves Márta!
Nagyon köszönöm ezt a tanulságos - vidám -, elgondolkodtató vasárnapot.
Ismét rácsodálkoztam, hogy a kommunikáció mennyire befolyásolja életünket és társas kapcsolatainkat.
A sok példa, életszerű történet jól rávilágított, hogy mit rontunk el és hogyan tudunk hatékonyabbak lenni néhány okos mondattal, szóval, praktikával.
Köszönöm a nyíltságot és a kedvességet.

Scholz-Tóth Kata

Sokkal érdekesebb, és mélyebb napot tölthettünk itt, mint amire számítottam.
Fogom javasolni párkapcsolati problémákkal küzdő barátaimnak.
Kaptam választ saját kérdésemre, illetve hasznos volt hallani más párokat a két szemszögből, ráadásként egy szakember szemüvegén keresztül is.
Köszönöm szépen!

Péter

A kommunikációról mélyebb, az emberi érzésekről is szóló tréninget tartott Márta, ami nagy mértékben segítheti egy párkapcdolat javulását, működését, ha a résztvevők alkalmazzák is a hallottakat.
Közvetlen, kellően de nem túl személyes hangvételű, ugyanakkor szakértő tréner.
Köszönöm szépen!

A.

Nagyon hasznos és jó dolgokat hallottunk.
Sok minden elgondolkoztat azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet kommunikálni egymással. Ugyan lehet a párkapcsolatban nem, de egyéb területen bizos lehet hasznosítani a „megszerzett” tudást, információt.
Különösen az álmok, vágyak, tervek rész tetszett.
Különállóság de közös mező is. Ha ezek nincsenek meg, nem érdemes együtt maradni.

S.

Képzésünk fő témái:

Tanulunk:
1. az elfogadásról, a határok kijelöléséről, a korlátozó hiedelmekről, a megbocsátásról és az elvárásokról a kapcsolatainkban,
2. arról, hogy hogyan befolyásolja az ego a kapcsolatainkat,
3. valamint Coaching és NLP kommunikációs technikákat.

Dátum: 2023.05.21. (10-16 h között)

Helyszín: D50 Hotel & RendezvényKözpont, Damjanich utca 50., 1071

Ár: 55.000,-Ft/fő

Regisztráció:

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Telefon (kötelező)

    Párkapcsolati-kommunikáció-tréning-S-Toth-Marta-Lineo-International-Consulting