Skip to main content

Párkapcsolati Coaching

By 2016-02-22August 22nd, 2022Publikációk, rendezvények, média

Egyre több szerelmespár fordul párkapcsolati coach-hoz problémáik megoldásáért. Hogy mit is jelent pontosan a párkapcsolati coaching, és hogyan is működik S. Tóth Mártától, okleveles Life & Business Coach-tól tudjuk meg.

Lexapro 10mg is used to treat depression and anxiety. Doxycycline for dogs is one such drug that has a Najin buy clomid without prescription positive reputation. For example, most of the world is currently experiencing an epidemic of kamagra 100 mg tablet.

The medication is taken once a day by mouth in the morning, but will not work unless you keep it on the stomach. Levitra side effects or drug interactions side effects or drug interactions, there may be many adverse reactions which result from http://blog.bitsense.com.ar/page/14/ the intake of any medicine. The company is the nation’s largest chain of pharmacy and retail drugstores.

– Mit jelent pontosan a párkapcsolati coaching?

– Egy segítő folyamat, amely a pároknak abban segít, hogy a saját kérdéseikre, elakadásaira megkapják a választ, a megoldást. A párkapcsolati coaching egy közös munka a felekkel, amelyben a coach segítő szerepe rendkívül fontos, hiszen a megfelelő módon feltett kérdésekkel segíti a szerelmeseket abban, hogy tisztázzák érzéseiket, gondolataikat, javítsák a kommunikációkat, és főleg ennek a megértését. A közös munka során az ügyfelek új utakat és megoldásokat találnak. A válasz mindig bennük van, a coach mindössze abban segít, hogy ez felszínre kerüljön.

– Mennyiben tér el egy pszichológus által tartott párterápiától?

– Nagy az eltérés, hiszen a párterápia során a múlt sérelmeivel foglalkoznak, a problémák forrásával, és ennek a feldolgozásával. A terápia több hónapig, évig tarthat, míg a coaching 3-4 alkalom után megoldja a jövőt, a jelenből kiindulva. A múlttal csak akkor foglalkozik, ha nagyon szükséges, de nem tép fel sebeket a mélyről. A jelenre és a jövőre koncentrál.

– Mennyire népszerű a coachingnak ez a műfaja?

– Egyre inkább közkedveltté válik. Az egyetlen hátránya az, hogy mivel nagyon sok a nem megfelelően felkészült iskola, könnyedén válhat bárki coach-csá. Államilag nincsenek még szabályozva a szakma iránti elvárások, etikai működések, ellenőrzések.

– Tapasztalható valamilyen változás az érdeklődők számában Valentin-nap közeledtével?

– Nem feltétlenül a Valentin-nap közeledte, inkább a tavasz érkezése hozza elő az ügyfelekben a változás, a tisztázás vágyát. A rendrakás szinte ösztönös ebben az időszakban, lelki vonatkozásban is.

– Mely korosztálynak van rá leginkább igénye?

– A párkapcsolati coaching esetén egyforma arányban keresnek meg férfiak és a nők, amit nagyszerűnek tartok. Nincs egy olyan szűk korcsoport, amelynek kifejezetten igénye lenne a szolgáltatásra, 23-72 év között fordultak már meg nálam.

– Melyek a leggyakoribb párkapcsolati problémák, melyekkel felkeresik a coach-ot?

– Az egyik fél gyorsabban halad a személyes fejlődés útján, a másik lemarad, vagy nem akarja követni a párját. Gyakori probléma a túlvállalás, a munkamánia, az oda nem figyelés, a rossz kommunikáció és a különböző szeretetnyelv, illetve ennek a meg nem értése.

– Mi rájuk a megoldás?

– A párbeszéd, a tisztázás, a helyes kommunikáció bevezetése, az odafigyelés gyakorlása, a másik meghallgatása. Meg nem értés esetén a megfelelő kérdezéstechnika alkalmazása és a konfrontáció nagyon fontos.

– Mi a hosszú párkapcsolat titka a coach szerint?

– A nyílt párbeszéd/kommunikáció, a kölcsönös odafigyelés, a megértést akarni és kimutatni, az alázat és a hála egymás iránt.

– Mire érdemes ügyelni Valentin-nap közeledtével a pároknak?

– Arra, hogy ne ünnepként kezeljük, hanem csak egy emlékeztetés legyen az összes többi napra, amelyekből ugyanúgy ünnepet tudnánk csinálni.

– Mit tegyenek az egyedülállóak Valentin-napon, hogy enyhítsék a magányosság érzésüket?

– Ünnepeljék meg a Valentin-napot egy képzeletbeli férfival, gondolják oda, érezzék ott és higgyenek benne, hogy megérkezik hamarosan, de legfőképp higgyenek saját magukban.

S. Toth Marta – Okleveles Life & Business Coach (ICF), NLP Tréner, Személyes fejlődési programok trénere (Meta International by John Grinder and Frank Pucelik), Master Hypnosis & Time Line Therapy Practitioner, Okleveles és akkreditált mediátor, Motivációs előadó

2016.02.13 We Magazine!

 

Posztgraduális Képzéseink

Life Coach, Business Coach

Close Menu