Skip to main content

Sikertörténetek – Széll Natália

By 2018-11-21Vélemények

Az út

Már egy ideje úton voltam, amikor „szembejött” velem Márti és a Lineo. Több éve már, hogy először láttam egy médiaszereplése alkalmával, majd később a YouTube-on sokszor ismét „összetalálkoztunk”, ahogy azt mondja (két Bogyó és Babóca epizód között): „A jó coach nem pökhendi. A jó coach alázatos.” Erő és hitelesség, a tudás átadásának őszinte szándéka volt minden szavában és gesztusában. Kíváncsi voltam rá és a nevével fémjelzett képzésre. Tudtam, hogy egy napon találkozni fogunk majd, amikor ennek eljön az ideje. Az utamat jártam, járom, aminek a része volt az is, hogy tanuljak tőle és kollégáitól.

Cialis is used to treat erectile dysfunction associated with nitrates. Nu står det til med, at den københavnske klub, kjøbenhavns https://computerwise.com/tt9bas boldklub, er gået med i superligaen. Women on clomid online prescription cost a combination of medications may become infertile.

It is also used to reduce the frequency of your urine flow. Doxycycline (generic doxycycline) is used to treat sexually transmitted diseases such as Mokopane clomid 100mg price in nigeria chlamydia and sy. There is no scientific evidence that modafinil actually improves memory.

Én elsősorban az önismeret, önelfogadás fejlesztése miatt jelentkeztem erre a képzésre és nem csalódtam. Nem mondom, hogy nem volt bennem félsz: a bátorság, a bátor döntések meghozatala nem tartozik az erősségeim közé… De már önmagában az a lépés, hogy belevágtam a tanfolyamba, részemről egy bátor lépés volt; féltem ugyanis attól, mik kerülnek a felszínre és mit kezdek majd ezekkel a felszínre került dolgokkal. De bíztam Mártiban és a kollégáiban, és ők valóban mindig tudták, mi az, amit az adott hallgató még „elbír” – amikor pedig nehezebb pillanatokra került sor, az csakis a hallgatók érdekét szolgálta. Nem csak a csoportdinamika megtartásán dolgoztak, hanem minden egyes résztvevő fejlesztendő területeit is segítették egyéni figyelemmel, tanácsokkal.

És hogy mit tanultam? Nagyon sokat önmagamról és az emberi kapcsolatokról, játszmákról, a kommunikációról, a helyes kérdések fontosságáról. Több empátiát és elfogadást, de azt is, hogy ezt önmagunkkal kell kezdeni. Az egyik órán felmerült az a kérdés, kit tisztelünk. „Küzdöttünk” a helyes válasz megtalálásával. Emlékszem, én valami olyasmit fogalmaztam meg: azt, akire felnézünk. Az oktató válasza: mindenkit tisztelünk. Ez a mondat azóta is kísér, jön velem az úton csakúgy, mint egy másik, nagyon lényeges mondat: ha a gyökerek nincsenek rendben, a fáról hullani kezdenek a levelek.

Fantasztikus csoportba kerültem, tele érzékeny, kedves, őszinte, egymásra figyelő és egymást segítő emberrel, akik pontosan tudták, mikor van helye a kérdésnek és mikor a hallgatásnak. Ajándék, ha ilyen társaság adódik „az úton”. Hiányozni fognak…

Amit még szeretnék kiemelni a képzésből, az az, hogy Márti bármikor elérhető volt a hallgatóknak, ha kérdés, probléma adódott, és az egyéni kérésekhez is rugalmasan, segítőkészen állt hozzá, azt tartva szem előtt, mi segítené leginkább a résztvevő egyéni fejlődését.

A sok-sok gyakorlati óra és a házi feladatok nagymértékben segítették az elmélet átültetését a gyakorlatba. Egyértelműen megmutatták továbbá nemcsak a szakma szépségeit, de nehézségeit is, amelyekkel szembesül majd az, aki hivatásszerűen erre az útra lép. A szakma elsajátítását – a tágabb szakmai környezet ismertetése mellett – az oktatók részletes, gyakorlati tapasztalatok és tanácsok megosztásával, átadásával is segítették. Már az első napon érezni lehetett: itt tényleg az a cél, hogy olyan coach-ok kerüljenek ki az intézményből, akik kezdettől fogva megfelelő szinten, hitelesen és elegendő tudás, tapasztalat birtokában tudják majd képviselni ezt a szakmát.

És hogy hová jutottam el az elmúlt három hónap alatt? Bátrabb lettem (de még van min dolgoznom :), nyíltabban, őszintébben kommunikálok, többet és jobban kérdezek. Ma már megértem azokat az ismerőseimet is, akiknek a viselkedését néhány hónappal ezelőtt még nem értettem (vagy kifejezetten zavart). Nagyobb figyelemmel fordulok mások és önmagam felé is, és úgy tapasztalom: ezt a környezetem is „meghálálja”. Lassan kezdem azt is megérteni és elfogadni, hogy a saját életemben én magam vagyok a legfontosabb – ami messze nem egyenlő az önzéssel. A következő „feladat”, hogy ennek megfelelően haladjak tovább az utamon, amelynek reményeim szerint egy újabb fontos mérföldköve lesz majd az NLP-képzés.

 Hálás vagyok Mártinak és a Lineo csapatának, hogy támogatnak az utamon. További sok sikert és minden jót kívánok Nektek!

Széll Natália

Nálad a Siker Kulcsa Önismereti Képzés Life EGÉSZSÉGÜGYI Business Coaching és NKP Képzés Lineo International Consulting S Toth Marta www.coaching-nlp.hu

ICF Alapú Life Coach Képzés

+ Konfliktuskezelés és NLP

Sikertörténetek - Bánkuti Ági | Lineo Coach Képzések
Publikációk, rendezvények, média

Sikertörténetek – Bánkuti Ági

Lineo Coach Képzések - Tanulj a legjobbaktól!
Lineo Coach Képzések - Tanulj a legjobbaktól! Life, Business, Egészségügyi, Sport Coach Képzések, plusz NLP, Konfliktuskezelés és Mindfulness.
Képzések

Lineo Coach Képzések – Vélemények (2019. augusztus)

Tanulj coachingot a legjobbaktól!
Visszajelzések a 6 napos intenzív Life Coach képzésünkről - Lineo Coach Képzés
Publikációk, rendezvények, média

Visszajelzések a 6 napos intenzív Life Coach képzésünkről

Tanulj coachingot a legjobbaktól!
Lineo Coach Képzések - Tanulj a legjobbaktól! Life, Business, Egészségügyi, Sport Coach Képzések, plusz NLP, Konfliktuskezelés és Mindfulness.
Képzések

Lineo Coach Képzések – Vélemények (2019. július)

Tanulj coachingot a legjobbaktól!
Vélemények
Sikertörténetek – Bereczki Tamara
Vélemények
Sikertörténetek – Zakariás Imre
Vélemények
Sikertörténetek – Széll Natália
Nemzetközi Akkreditált NLP Practitioner Képzés - Vélemények
Képzések
Lineo NLP Képzés – Vélemények
Close Menu