Gazdasági mediáció

A gazdasági mediáció egy átfogó fogalom, melybe gyakorlatilag minden olyan területet be lehet sorolni, ahol anyagi érdekekről van szó.

Példa az előforduló területekre:

 • hagyaték, örökösödési vita (sok esetben családi mediáció is),
 • közös cég szétválás, cégrész eladás-kivásárlás,
 • munkahelyi konfliktusok: A mikro vállalkozásoktól kezdve a multik világáig minden napos jelenség, hogy konfliktusok, megoldatlan feszültségek, kimondatlan indulatok, intrikák mérgezik a munkahelyi légkört. Amíg a vezetők és a munkavállalók ezzel foglalkoznak, észre sem veszik, hogy mennyi időt és energiát fordítanak és fecsérelnek értékes munkaidejükből. Ezért komoly gazdasági érdek minden vállalatnak, vállalkozásnak, hogy professzionális módon, gyorsan és hatékonyan kezeljék munkahelyi konfliktusaikat. Ezekben a szituációkban is a mediációs technikák különösen hatékonyak.
 • cégek egymás közötti vitái (pl.: , fizetési nehézségek, hibás teljesítés, késedelem, stb.) Ezekben az esetekben is sokszor sokkal bölcsebb megoldás mediátor segítségével valamiféle egyezségre, megállapodásra jutni a vitában álló ügyfeleknek, mint évekig pereskedni.

A gazdasági mediáció egy átfogó fogalom, melybe gyakorlatilag minden olyan területet be lehet sorolni, ahol anyagi érdekekről van szó.

Cégek közötti mediáció:

 • közös cég esetén szétválás,
 • cégrész eladás-kivásárlás,
 • cégek egymás közötti viták (pl.: hibás teljesítés, késedelem, fizetési nehézségek, stb.)

Munkahelyi mediáció:

 • a dolgozók és a vezetőség között,
 • munkviszony megszűnéssel járó konfliktusok (munkavállaló és munkaadó között),
 • dolgozók között,
 • a szakszervezet és a munkáltató között.

A mikrovállalkozásoktól kezdve a multik világáig mindennapos jelenség, hogy konfliktusok, megoldatlan feszültségek, kimondatlan indulatok, intrikák mérgezik a munkahelyi légkört. Amíg a vezetők és a munkavállalók ezzel foglalkoznak, észre sem veszik, hogy mennyi időt és energiát fordítanak és fecsérelnek értékes munkaidejükből. Ezért komoly gazdasági érdek minden vállalatnak, vállalkozásnak, hogy professzionális módon, gyorsan és hatékonyan kezeljék munkahelyi konfliktusaikat. Ezekben a szituációkban is a mediációs technikák különösen hatékonyak, költség és időhatékonyak.Szívesen kimegyünk a vállalatokhoz lefolytatni a mediációt, külön megállapodás keretében.

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching