NLP Hipnózis

Minden amit valaha megtapasztaltál az életedben, az elraktározódott az agyadban.

A tudatalatti úgy működik, mint egy számítógép és (általában) ismétlés hatására programozottá válik. Az emberi elme válogatni és tanulni tud abból az információból, amely tudatosan nem megfigyelhető.
A hipnózis segítségével javaslatokat tudunk küldeni a tudatalattinak. A hipnózis állapotában a tudatalatti a fókuszált figyelem eredményeként készséggel el is fogadja ezeket a javalatokat és ezek hatására nő az energiaszint.

A hipnózis egy olyan tudományosan megerősített technika, amely elősegíti a felgyorsult változási folyamatot. Az elme egy természetes állapota és egyben egy folyamata is. A koncentráció egy mély, nyugodt, fókuszált állapota. Nem alvást jelent: az egyén nyugalmi állapotban van, de fókuszáltan és éberen. A hipnotizált állapotot általában a relaxációval azonosítják. Pedig valójában miközben az egyén hipnotizálva van, éberebb mint bármikor.
Teljesen nyugtató és az emberek általában tökéletesen tudatában vannak a környezetüknek.

Azonban bárhogy is gondolsz rá, a hipnózis egy módszer a tudatalattival való közvetlen kommunikációhoz. Ebben a folyamatban a kritikus gondolkodási minták ki vannak iktatva (azáltal, hogy megkérjük őket, menjenek le egy mély relaxációba, ahol az izmok alvó állapotban vannak) így létrejön egyfajta szelektív gondolkodás és észlelés.
Könnyű, biztonságos és hatékony eszköz, melyet bárki használhat. Erőteljes, egyszerű, és egészséges.

A hipnotikus állapot azonban fokozott figyelmet és tudatosságot igényel. Amikor hipnotikus állapotban vagyunk, kapcsolatba tudunk lépni a tudatalattinkkal, amely az érzéseink központja.
Ez az állapot lehetővé teszi, hogy befolyásoljuk a tudatalattit, és módosítsuk az egyén viselkedését és gondolati mintáit.

A hipnózissal és az NLP-vel javaslatokat tudunk küldeni a tudatalattinak. A tudatalatti készséggel elfogadja ezeket és ennek hatására nő az energiaszint.
Az NLP az emberi viselkedés egy viszonylag újabb tudományága, amely nagyon hatékonyan bizonyít és a népszerűsége egyre növekszik.

Az NLP lényege, hogy az egyén észrevegye a tudatos és a tudatalatti viselkedési mintáit. A hipnózis és az NLP egyaránt hatással van a tudatalattira. Sok tekintetben a hipnózis és az NLP az érme két oldalát jelenti és ha kombináljuk őket, vitathatatlanul a legerőteljesebb eszközzé válnak az emberiség számára, amelyet valaha kifejlesztettek.

Ha Te még nem tudod, min szeretnél változtatni az életedben, vagy magadban, ha szeretnéd felfedezni mit is akarsz elérni, ez az a pont, amikor színre lép a coaching. A coaching segítségével átláthatod és megértheted a problémáidat és rájöhetsz, mit is szeretnél elérni az életben, hová szeretnél eljutni.
A mostanában virágzó, nyitott és újfajta látásmód sok új és magas hatékonysággal rendelkező technika fejlődéséhez vezetett, melyek segítenek a viselkedésváltozás megvalósítani, fejlesztik a motivációt, fokozzák a tanulási képességet és feloldják a belső konfliktusokat.

Ezek a technikák könnyen elérhetőek bárki számára. Akár sikeres vagy a munkádban, akár nehézségekkel küzdesz, akár új munkahelyet keresel, akár éppen egy új pozícióra váltasz, a hipnózis, a coaching, a neuro-lingvisztikus programozás és a Time Line Therapy technikák segítenek elérni, fenntartani és fokozni a vágyott kiválóságot.

Mire alkalmazható a hipnózis?

A hipnózis segítségével egyrészt életünket lelkileg jobbá, nehézségeinket pedig elviselhetőbbé tudjuk tenni. Másrészt fizikai gyógyulásunkat kimagaslóan képes feljavítani, a regenerálódás folyamatát jelentősen felgyorsítja. Harmadrészt érdemes megemlíteni egyedülálló stresszoldó hatását is, ami azt gondolom, napjainkban nem egy elhanyagolható szempont.

A módszer az alábbi problémák kezelésében nyújt hatékony segítséget:

– fóbiák, félelmek kezelése,
– depresszió, szorongás, szomorúság, rossz hangulat kezelése,
– prezentációra való felkészülés,
– vizsgadrukk, tömegiszony, alvászavarok megszüntetése,
– bőség megteremtése,
– rossz emlékek feldolgozása,
– Time Line Therapy-ban kellemetlen tapasztalatokból, emlékekből tanulságok átírása (a negatív átírása pozitívra)
– elengedés, gyász, válás, párkapcsolat, konflikushelyzetek megoldása,
– célok vizaualizálása,
– pozitív gondolkodás, tudatosság létrehozása,
– fogyás, dohányzásról való leszoktatás.

A hipnózis nem volt és nem is lesz csodaszer.
Igaz, hogy az összes fellelhető módszer közül a legdinamikusabban képes a problémáinkkal kapcsolatban pozitív változásokat elérni, ám ennek ellenére megvannak a saját korlátai, ugyanúgy mint bármely más terápiás eljárásnak.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a hipnózis önmagában nem elég ahhoz, hogy a vágyott változás megtörténjen az életünkben. Elkerülhetetlen a kliens aktív, úgynevezett „hétköznapi cselekvése”, azaz tennünk is kell ahhoz, hogy az átalakulás végbemenjen.
Persze maga a hipnózis jelentős lendületet és segítséget tud adni hozzá, hogy a fordulat bekövetkezzen, ám az együttműködés szükségszerű.

Összegezve: a hipnózis egy kivételesen dinamikus, erőteljes, határozott és céltudatos módszer.

A hipnózis és az NLP egyaránt hatással van a tudatalattira. Sok tekintetben a hipnózis és az NLP az érme két oldalát jelenti és ha kombináljuk őket vitathatatlanul a legerőteljesebb eszközzé válnak az emberiség számára, amelyet valaha kifejlesztettek.

ICF Alapú Life Coach Képzés

+ Konfliktuskezelés és NLP

NLP Képzés

Nemzetközi Akkreditált NLP Practitioner

EGÉSZSÉGÜGYI Life Coach Képzés

+ NLP és Mindfulness

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching