“Mi is emberből vagyunk – vannak hétköznapjaink, ünnepeink, örömeink és megoldandó feladataink. Amitől talán többek vagyunk, hogy már tanultunk a hibáinkból és alázattal, befogadóan, szeretettel tekintünk a világ és az emberek felé.”

Cégünk egy nemzetközi csoport részeként jött létre. Kollégáink több nyelven beszélő, jól képzett, profi szakemberek. Legfőbb szándékunk az, hogy tanácsainkkal, coaching módszereinkkel segítsünk mindazoknak, akik elakadtak, akik fejlődni akarnak, akiknél szervezetfejlesztés szükséges, akik válaszút vagy nehéz döntés előtt állnak, válási vagy egyéb családi problémákkal küszködnek, pályakezdők vagy pályát módosítanának. Egyszóval bárkinek tudunk segíteni, hiszen a megoldás mindig ott van előttünk, csak nem látjuk. Mi szeretnénk lenni a létra, amely segítségével kijutnak a napfényre. Mi lehetünk a kéz, amely kivezeti egy adott kellemetlen helyzetből, támogatja a változás útján, segít megvalósítani álmait. A jövőt szebb színben fogja látni és félelem helyett várakozással tekint majd előre. Csapatunk, mediátorok, coachok, trénerek, ügyvédek és tanárokból tevődik össze. A közös bennünk az, hogy mindenki a pozitív gondolkodást és az összetartást vallja a legfontosabb lépésnek a jövő felé. A mediáció területén szintén jártasak vagyunk. Úgy tapasztaljuk, hogy a perek rengeteg energiát és pénzt emésztenek fel, ezenkívül sajnos áldozatokkal is járnak. Az egyik fél mindig veszít, de gyakran előfordul, hogy mindkettő. A békés út a legrövidebb és kevesebb fájdalommal, méreggel járó megoldás a vitás, konfliktusos helyzetekre. Mi segítünk Önnek ezt az utat megtalálni és minden fél számára kielégítő egyezséget kötni.

Csapatunk

S. Tóth Márta

Senior Life & Business Coach (ICF), Kommunikációs szakember, Mediátor (OME), NLP Tréner (ANLP), Személyes fejlődési programok trénere (Meta International by John Grinder and Frank Pucelik), Master Time Line Therapy Practitioner és Master Hypnotherapy Practitioner (ABNLP), a Lineo International Consulting Kft. ügyvezető igazgatója.
“Nagyon nehéz dolog elfogadónak lenni. Az élet számos alkalommal próbára tesz, megkísérel megrengetni a hitemben: hogy „megéri” jónak, igaznak lenni. Én mégis kitartok, akármilyen nehéz is. Majdnem húsz éve kommunikációs szakemberként dolgozom különböző területeken, tizenévig dolgoztam a médiában újságíróként és szerkesztő-riporterként, majd négy évig voltam a Studio Moderna (Top Shop) Kft. romániai leányvállalatánál kihelyezve, országos ügyvezetőként fejlesztettem a céget. Immár tíz éve ezzel párhuzamosan vezettem a romániai saját cégünket is, az MTP Stúdió Kft.-t és további külföldi cégeket. Az utóbbi pár évben itthon indítottam el a Lineo International Consulting Kft. tevékenységét és a Coaching, Mediáció és Mentálhigíéné Iskolát. Jelenleg ügyvezetőként dolgozom, NLP coachinggal, mediációval, szervezetfejlesztéssel, tréningekkel és oktatással kiegészítve. Második éve tanítom a kommunikációt a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és ősztől a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fősikolán a mediáció felnőtt továbbképzésein. Huszonnégy évesen mentem férjhez, elváltam. Immár tíz éve azonban megtaláltam a másik felem, férjem mellett minden nap boldogan ébredek és térek nyugovóra, s van egy kiemelkedően okos és sikeres, céltudatos fiam, akivel remek a kapcsolatom. Ahhoz, hogy most azt tudjam mondani: “OKÉ vagyok”, hosszú és rögös úton kellett végigmenjek, hol egyedül hagyva, hol támogatással. De sikerült, ezért tudom, hogy lehetséges. Ez adja az erőt nap mint nap az emberek oktatása, coacholása és mediálása során. Szakmai tudásom elismeréseként tizenéve a Magyar Újságíró Szövetség, az IFJ Nemzetközi Újságíró Szövetség tagja voltam továbbá a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF), a hazai Professzionális Coaching Egyesület és a Magyar Coach Egyesület tagja vagyok és az Országos Mediációs Egyesület (OME) elnökségi tagjává választott. Kétszer is bekerültem a WHO IS WHO Magyarországon és a WHO IS WHO Romániában című, a kiemelkedően sikeres emberek életrajzát tartalmazó lexikonba.”
A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol, román

Szántó Barbara

Life Coach, Project Manager

2012-ben szereztem meg szociológia mester diplomámat a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi karán. Az utolsó évben szakmai gyakorlatomat egy frissen induló komplex HR szolgáltatásokat nyújtó kkv-nál töltöttem, ahol bepillantást nyertem a tréning, coaching és tanácsadás világába is. Az itt eltöltött gyakorlat meghatározó volt számomra, mely elindított a mostani utamon. Minden ember életében elérkezik egy olyan válaszút, melyen szükségessé válik egy segítő, aki kérdéseivel átlendít a holtponton, megtalálva a bennünk rejlő erőforrásokat. Számomra coachnak lenni, nem csak munka, hanem hivatás. Felelősséggel tartozunk azok iránt az emberek iránt, akik egy adott élethelyzet elakadásával felkeresik a coach szakembereket. Fontos, hogy a coach hiteles legyen a szó minden értemében. Ezért kifejezetten fontos számomra, hogy folyamatosan fejlesszem képességeimet, akár továbbképzések során, akár egyéni úton. Hatékony kommunikációval sikeresebb és teljesebb életet ajándékozhatunk önmagunknak és egymásnak.

A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Szijártó Rita

Life Coach

20 éve dolgozom a versenyszférában, eközben folyamatosan képeztem magam. Közgazdász diplomát szereztem, szakmaspecifikus, majd vezetői képzéseken vettem részt. Minden pozíciómban azt a hálás feladatot kaptam, hogy az emberek élethelyzeteinek előmozdításában segédkezhettem szakértőként vagy vezetőként. Vállalkozásfejlesztési koncepciók kialakítása, megvalósítása, humán erőforrás fejlesztési tevékenység mellett a hátrányos helyzetű célcsoport fejlesztő programjainak kidolgozásával foglalkoztam, majd szakértőként is részt vettem a programok megvalósításában. A coaching módszertanával 5 éve ismerkedtem meg, amelyet célrendszerét és eszközeit tekintve hitelesnek éreztem az emberekkel folytatott munkámban. A LINEO International Consulting Kft, és az intézményvezető S. Tóth Márta felkérésére nagy örömmel vállaltam a lehetőséget, hogy a szakmai anyag és gyakorlati ismeretek elsajátításában támogathassam hallgatóit.

“Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”  Weöres Sándor

A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Bíró Márta

Life & Business coach

ELTE-BTK magyar szakán végeztem, mindig foglalkoztatott a tanítás és a tudás átadása, az emberi kommunikáció mikéntje.
Kerestem a változást és a kihívásokat, ezért multinacionális környezetre váltottam. 12 éve versenyszférában dolgozom.
A coaching kapcsán az önismeret fontosságát emelném ki, nemcsak azt értettem meg általa, hogy ki vagyok,hanem azt is, hogyan tanulhatunk folyamatosan másoktól és fejleszthetjük magunkat. Hiszem, hogy az ember képes a változásra és kellő alázattal meg tudja valósítani az álmait.

A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Dr. Csimáné Dr. Pozsegovics Beáta

Egyetemi adjunktus a Kaposvári Egyetemen, senior okleveles coach, mediátor, tréner
“Férjemmel fiatalon megismerkedtünk, egybekeltünk – ma már három tinédzserkorú gyönyörű és sikeres gyermekünkkel élünk együtt boldogan. Velük én is „iskolába” mentem: 2004 és 2009 közt szereztem meg művelődésszervezői (KE), kulturális menedzseri (PTE), múzeumpedagógusi (ELTE) és személyügyi szervezői (PTE) végzettségeimet. A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának Felnőttképzési Tanszékének adjunktusaként 2004 óta folyamatosan oktatok, life coach-ként pedig hasznosítom az itt szerzett tapasztalataimat és fordítva: a képzéseken coach technikákkal is motiválom a hallgatókat. Az élet mindig elénk görget akadályokat a kérdés az, hogy feladjuk és hátrafordulunk, kikerüljük, vagy átugorjuk-e. Én azt tanítom a gyerekeimnek,s a hallgatóimnak, amit vallok és megosztok az coachokkal is: át tudod ugrani, csak hinned kell és kitartanod.”

Kozák Ágnes

Life coach, Mediátor

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán rájöttem, hogy szeretnék az emberi lélekhez közelebbi tevékenységgel foglalkozni. 2015-ben végeztem el a Lineo Life Coach és Mediátor képzését és sokkal többet kaptam ettől, mint gondoltam volna. A képzés ideje alatt nemcsak tudást és eszközöket szerezhettem, hanem rendkívül mély önismereti úton mentem keresztül. A mai napig hasznosítom, hogy olyan emberi jellemvonásokat fejlesztett bennem, mint például az alázat, felelősség, tisztelet, a folyamatos önvizsgálat.

Számomra a coaching az egyik legtisztább módszer, általa megtalálom a saját válaszaimat. Habár szembesülhetek a saját gyengeségemmel, mindeközben ráébredhetek a saját erőmre is, ami hatalmas lehetőség, hogy fejlődjek, változzak, változtassak. A tapasztalataim, élményeim, tudásom akkor lesz mások számára is értékes és hasznos, ha átadhatom, ezért örültem annak a lehetőségnek, hogy vendégelőadóként a Lineo csapatát erősíthetem.

A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Kiss Boglárka

Szóvivő, kommunikációs szakember, life coach

“13 éve foglalkozom kommunikációval. Karrierem televíziós riporterként indult, de belekóstolhattam a műsorvezetés izgalmas világába is. Oktattam fiataloknak kommunikációt, újságírást és televíziózást. Jelenleg a mikrofon túl oldalán, szóvivőként dolgozom egy vállalatnál.

Tapasztalataim azt mutatják, hogy bár velünk született képességről van szó, mégis egyre kevesebben tudnak jól kommunikálni. Hiányzik az ismeretek rendszerezése, a megfelelő gyakorlás, és a tudatosság.

Mindehhez nagyfokú önismeretre is szükség van, ami sok embernél nincs meg.

Ismereteimet folyamatosan fejlesztem azért, hogy egyre jobb legyek én magam is, és, hogy segíteni tudjak másoknak. Azért éreztem szükségét egy coach tanfolyam elvégzésének, mert úgy láttam, hogy a kommunikációs problémák mögött sokszor mélyebb elakadások vannak, és ezekkel is foglalkozni kell az eredményhez.

Nagy örömömre szolgál, hogy a Lineo oktatójaként újra lehetőségem van átadni a tudásomból, tapasztalatomból.”

A beszélt szakmai nyelvek: magyar

Meghívott vendég előadóink:
Hegedűs Gyöngyi, Szlavikovics Zita