Skip to main content

Hogyan kezeljük a nárcisztikus embereket?

Mindannyiunknak vannak nárcisztikus személyiségjegyei – pl. beképzeltség, hiúság, önhittség, önzés –, azonban egészen addig nincs baj, ameddig ezek az érzések nem szaporodnak el bennünk, és nem tesszük vele magunkat és a környezetünket is tönkre. Miről ismerhetjük fel a nárcisztikus embert, és hogyan kezelhetjük?

Is an american media company based in santa monica, california. There is an increased z pack price walmart Cameron Park risk of infection in people taking it for long periods of time, so it is best to start on the lower dose of the drug. Doxycycline is not intended for use by children under the age of 12 years.

These effects are often worse with higher doses of cortisone. These can be very helpful in helping your doctor figure out the right dosage metformin ritemed price and to be sure you are getting the medicine you need. Generic drugs cost the same as the name brand version of the drug.

In this case, a more powerful aid for weight loss, phentermine interaction topiramate. The number of children born Delanggu metformin comanda online to women on the clomid side of the pill is double than the clomid side of the pill. In april, the national post reported that the provincial police found a stash of cash, a stolen credit card and a fake id in a storage locker belonging to the man and a woman who are connected to the sex trade.

S. Tóth Márta life & business coach, NLP-tréner, JóLétMentor többek között ezeket is elárulja.

Jellemző tulajdonságok

– A nárcisztikus emberek szeretnek a figyelem középpontjában lenni, folyton magukat dicsérik, szükségük van az állandó és túlzott csodálatra, imádnak hencegni a sikereikkel, ugyanakkor nem bírják elviselni, ha más ugyanezt teszi. Hogy miért? Egyedinek gondolják magukat, s arról is meg vannak győződve, hogy különleges bánásmód illeti meg őket – kezdi S. Tóth Márta. – Az ilyen emberek szinte mindig arrogánsak, gőgösek, s csak akkor változtatnak ezen – rövid időre és tudatosan –, ha ezt a helyzet megkívánja tőlük, és másképp nem szerezhetik meg a vágyott csodálatot. Éppen ezért igazi kaméleonok.

Belső vívódás

Legbelül azonban igazából sértett gyermekek a nárcisztikus emberek, akik szeretetért kiáltanak, frusztráltak és sokszor dühösek. Félnek a kritikától, és nem tartják magukat sem szépnek, sem okosnak. Ezért cserélgetik például gyakran a közösségi oldalakon a profilképüket vagy éppen tesznek ki magukról szexi fotókat, szeretnének minél több lájkot begyűjteni, hogy a sérült önképüknek bebizonyítsák, ők mindenkinél szebbek, okosabbak, jobbak.

Life & Business Coach Képzés + Konfliktuskezelés és NLP

Képtelenek a szeretetre

– A szeretet szót úgy használják, mintha tudnák, mit is jelent, ismernék az érzést, sajnos azonban fogalmuk sincs róla – mondja Márta. – Azzal viszont tisztában vannak, hogy jó eszköz, és ezért használják is. Ám hamar eldobják a párjukat vagy könnyen búcsút intenek a barátaiknak, ha az érdekeik éppen úgy kívánják. Ráadásul sokszor abban a hitben vannak, hogy a világ tartozik nekik valamivel, ezért képesek másokat kihasználni, lelkiismeret-furdalás nélkül, hogy megszerezzék mindazt, amit akarnak.

Jobb, ha távol tartja

A legfontosabb, hogy ne vegyünk semmit magunkra abból, amit mondanak vagy tesznek, mert állandóan kritizálnak másokat, még akkor is, ha az nem jogos. Ne engedjük közel magunkhoz az ilyen embereket! Lehetetlen ugyanis sérülésmentesen együttműködni velük. Ha empaták vagyunk (olyan emberek, akik szinte mindig ráéreznek mások gondolataira, érzéseire), akkor párkapcsolatra ne is gondoljunk, mielőbb meneküljünk. Amíg mi megpróbálunk gondoskodni róluk, addig ők csak kihasználják a jóindulatot.

Ha sikeresebben és boldogabban szeretnéd megélni a hétköznapjaid, kövesd Mártát FacebookonYoutube-on és Instagramon is!

Eredeti bejegyzés: Blikk

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu