Skip to main content

Milyen társ illik egy sikeres, gazdag, magabiztos nőhöz?

A népszerű life&business és egészségügyi coach, NLP tréner, S. Tóth Márta írásait mostantól rendszeresen olvashatod a glamour.hu-n is. A szakértő segít eligazodni az élet útvesztőin elgondolkodtató írásaival és hasznos tanácsaival!

Nőnek lenni, lehet könnyű vagy lehet nehéz, döntés és választott út kérdése. Sikeres nőnek lenni és közben nőiesnek maradni, szintén csak egy döntés. Persze, gondolhatják azt, hogy könnyű ezt csak úgy kimondani, pedig nem. A hölgyek, akik egyszer csak úgy döntenek, hogy a siker mindennél többet ér nehéz utat járnak be. Lemondások és újjáértékelések százai követik egymást, majd kérdések követik, egy űr keletkezik és az érzése, hogy valami hiányzik egyre nagyobb hiányt kelt az életben.

A mérce egyre magasabb, a vágyak egyre kevésbé lesznek színesek. A vágy neve: a társ.

Milyen társ illik egy olyan hölgy oldalára, aki sikeres, gazdag, célba ért és még fiatal is? A tökéletes férfi, válaszolná a legtöbb ismerősöm, az aki szeret, figyelmes, odaadó és időt, energiát szán rám.

Az ilyen férfit egyre nehezebb megtalálni abból a szögből, ahonnan egy sikeres nő keresi. Az igazi férfi magas mércéhez van állítva és közben sikeresnek kell lennie a saját pályáján.

Mit nyújtson egy nő a férfinak? A hölgyek, hajlunk arra, hogy azt mondjuk, dolgozunk, gondoskodunk a házról, a gyerekről és igyekszünk kiszolgálni a férfit. Így lenne ez valóban?

Ha igazunk van, miért van az, hogy a legtöbb férfi arról panaszkodik, hogy mi sikeres nők, elvesztettük a nőiességünket az egész okosságunkkal együtt, és inkább a kevésbé okos és edukált hölgyek irányába tekintenek szívesebben? Miért panaszkodnak arról, hogy a mi erős akaratunk mellett, ők kicsiknek érzik magukat, eltörpülve nem tudják a férfiasságukat kimutatni, kiélni? Erre, természetesen, mi a sikeres nők, azt válaszolnánk élből, hogy ez az ő problémájuk és nem a miénk.

Ismerős ez a gondolatmenet? Ha eddig ezt még nem tapasztaltuk, akkor biztosan találkozni fogunk ezzel az érzéssel, gondolattal, mert a siker útján jön mindig egy pont, amikor azt hisszük, hogy miénk a világ, mindent meg tudunk tenni, amit egy férfi. Javítok: kevés olyan dolog van, amit ne tudnánk megtenni abból, amit a férfiak tudnak. És hogy maradjon meg egy férfi Férfiként mellettünk, ha mi ilyen erővel rendelkezünk? Hogyan szeressen minket és mi mitől leszünk végül is boldogak?

Mert a boldogságra és a társra mindig vágyakozunk, néha erősebben, néha kevésbé, de a vágy ott van, ott lapít és várja a pillanatot, hogy megmutassa, nem az egyedüllét a jövő hanem a párkapcsolaté, a családé.

Life & Business Coach Képzés + Konfliktuskezelés és NLP

Hogyan oldjuk meg ezt a kettősséget, ami bennünk van és amelytől néha bódító boldogságban áradozunk máskor meg magányosan szomorkodunk?

1. Nézzünk tükörbe minden nap holnap reggeltől és kérdezzük meg magunktól, hol a nőiesség bennünk és miben mutatkozik meg? Amennyiben, úgy ítéljük, hogy a szépség és nőies lágyság visszaköszön és kellemes napot kíván, akkor készen állunk a következő lépésre.

Amennyiben, senki és semmi nem mosolyog vissza a tükörből mondván, milyen szépek vagyunk, akkor induljunk el egy felfedező útra, amely a testünk szépségéről szól. Figyeljük meg, ahogyan minden egyes porcikánk szép és szeretetre méltó. Szeretni kell és lehet önmagunkat. Ha így sem működik, keressük meg azt a leány gyermeket, akik voltunk….mosolyogjunk rá és öleljük át. Fogadjuk be az életünkbe, mert részese egészében a mindennapjainknak.

2. Figyeljük meg a tükörben a mosolyunkat, mennyire lágy vagy kemény. Ott van? Megtaláltuk? Amennyiben nem találtuk meg vagy a keményebb oldalunk nézz vissza nehézkesen, vegyünk elő egy régi fényképet, amelyben mosolygunk és szeretjük a nőies énünket és akasszuk ki a tükörre. Keressük meg a múltban azt a pillanatot, idézzük fel és ragadjuk el.

3. Vegyük fel azt a ruhát és cipőt amelyben a nőiességünk megmutatkozik leginkább. Lehet, hogy elszoktunk már ettől, úgy voltunk vele, mindegy, komfortos legyen. Nem mindegy. nekünk sem és a férfi szemeknek sem. Nőnek születtünk és a testünk ezt a programot hordozza, fedezzük fel, ismerjük el, tápláljuk, fejlesszük.

4. Útnak készen, ne feledjük áttekinteni a napunkat, hol van az a rés, ahol ismét a nőiességünket szabadjára engedhetjük, mert boldoggá tehet minket. Hogyan? Egyszerűen figyelve a hanglejtésünkre, arra, hogy figyelmet és kedvességet osszunk „ingyen” és érdektelenül, mert egy nap úgy is visszaköszön ránk. Figyeljünk arra, hogy a mellettünk lévő férfiak is a bizonyításra vágynak és mi megtehetjük azt, hogy megengedjük vagy átengedjük nekik a szerepüket, erősíthetjük őket miközben megmaradunk mi is annak, akik vagyunk.

5. Amennyiben keménységre van szükség ezt a nőiességünkkel tudjuk leginkább elérni és nem a férfias oldalunkkal. Azzal taszítunk, ijesztünk és egy másik szerepet játszunk, amely lehet a részünk, de nem vezet a boldogságunk felé.

6. Keressük az egyensúlyt mindenben, a keménység, nyers szókimondás helyett válasszuk inkább a határozott és pozitív-asszertív kommunikációt egy szép mosoly kíséretében. Eredményesebb lesz ez az út mintha a férfias szerepünket használjuk, követelőzve, kijelentő mondatok használatával vagy nagyon magas elvárásokkal.

7. Jelöljünk és szabjunk határokat és mindig kedvesen. Képzeljük el, hogy mi egy ház vagyunk, amelyhez szabályok tartoznak. Ki választana egy sötét színű házat, nagyon magas falakkal körül és kevés szürkített ablakkal. Milyen ház vagyunk mi? Kit és hogyan engedünk be a kapun? Hát az ajtón? Van és milyen a kertünk? Van kerítés? Mekkora? Ez mind rólunk szól. Rajzolj egy házat, aki Te magad vagy és nézd meg, hol és miben mutatkozik a nőiességed.

8. Ne feledjük, a férfiak tisztelik az okos nőket és szeretnek a társaságukban lenni, de mindig a legjobb barátnak tekintenek és nem a jövőbeni partner vagy feleségre. És ha netán így is van, ránk várnak, minket vesznek el feleségül, mert ilyen nőt álmodtak, menetközben rádöbbenek, hogy nyoma sincs annak a nőiességnek, amely mellett ők, mint férfiak érvényesülni tudnának. Hol marad az ő örömük? Fontos az nekünk? Hát persze, hisz az egész élet kölcsönösségen alapszik. Ezt jó nem elfelejteni: amit adunk, azt kapjuk és a a saját kommunikációk eredménye mind az, ami velünk történik.

9. Amennyiben a munkahelyen a férfias szerepünket kell érvényesítenünk, ne feledkezzünk meg arról, hogy amikor vége a munkaidőnek, a nőies énünket kell hagyni szárnyalni. Hazaérkezéskor a NŐ áll a lakás küszöbén és nem a karriert befutó, sok pénzt kereső vagy szakmailag beteljesült hölgy hanem a NŐ, aki a Férfira vágyik. Belépünk a házba és lágyan, odabújósan, macskásan átadjuk a terepet annak, akitől azt várjuk, hogy figyelmes, szerető és minket nagyra értékelő Férfi legyen.

10. Hányszor mutatjuk mi NŐK, hogy vágyunk a Férfira, hogy fontos nekünk, hogy hiányzik? Hányszor játszunk és hányszor hagyjuk, hogy játszanak velünk, ami a férfiak eszébe jut vagy a miénkben? Hányszor bujtunk oda csak szeretetből és hányszor köszöntük meg azt, amit kaptunk? Számoljuk meg és tartsunk naplót a napi sikereinkről otthon és a munkahelyen! Ez már két napló! Olvassuk el este elalvás előtt, nyugtázzuk, hogy ismét egy olyan napot zártunk, amelyben megadtunk és megkaptunk mindent, amit csak lehetett.

11. Ne feledjük: Mindenki vágyik a szeretetre és az odafigyelésre. Kivétel nélkül mindenki szeretne bizonyítani valakinek valamit. Mindenki elégedetlen egy adott ponton saját magával és mindenki a legjobb szándéka és lehetősége szerint cselekszik. Ha mindezt észbe tartjuk és ebből a szemszögből tekintünk saját magunkra és arra, ami velünk történik, minden nap egy ünnep lesz nőként és emberként.

12. Nőnek lenni Isteni és csak rajtunk múlik, egy döntésen, mennyire akarunk a nőiességünkben vagy a nőiességünkkel boldogak lenni vagy mennyire nem. Mindig két út áll előttünk!

Ha sikeresebben és boldogabban szeretnéd megélni a hétköznapjaid, kövesd Mártát FacebookonYoutube-on és Instagramon is!

Eredeti bejegyzés: glamour.hu

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu