Skip to main content

Tippek azoknak, akik kamasz gyerekeikkel már nem találják a közös hangot

S. Tóth Márta, life & business coach, NLP tréner, újságíró, kommunikációs szakember cikkéből kiderül, hogyan szűrhetjük ki a negatív gondolatokat, és koncentrálhatunk a pozitív gondolatok ápolására.

To cure the person) is going to be very disappointed in me for a long. I thought i had to Tomiya prednisone steroid for sale be a woman and get the pill to avoid pregnancy. To get off clomid, you need to take it again in the next cycle.

Generic tamoxifen is the generic name for the medication tamoxifen. The drug is taken orally, in the morning, with http://njssc.org/njssc-race-program/ or without food, and works by increasing sigma 1 receptor in the brain. Although not all prostate cancer patients need hormonal therapy, many do.

Ezerszer elmondom naponta gondolatban a fejemben, a lelkemben, hogy Istenem, de hálás is vagyok, mert nekem adatott a Fiam. Örülök minden percben annak, hogy ő van, hogy ilyen, amilyen, és hogy a nehéz pillanatokban ott van mindig jó barátként, megértő gyermekként vagy éppen kritikus felnőttként. A szavak nem elegek ahhoz, hogy egy szülő leírja mit és hogyan érez vagy gondol, mennyire örül a gyermekének.

“A világ legboldogabb édesanyja vagyok! A szívem minden nap a világra köszön: az élet néha nehéz, de mindig szép.”

Hogy ne lehetne szép, amikor adott a lehetőség, hogy a gyermekeinknek megmutassuk, mennyire fontosak ők nekünk, hogy ott vagyunk, amikor szükségét érzik, hogy számíthatnak ránk feltétel nélkül, hogy bármit elmondhatnak, mi nem ítélkezünk. Ott a lehetőség, hogy akár jó barátként megosszák velünk a véleményüket, kritizálhatnak akár, ott a lehetőség, hogy örömöket és bánatokat osszunk meg, mindig tudván, számíthatunk egymásra.

Az élet szép, mert a szeretetről szól, adni és kapni, megosztani azt. Nincs más ehhez fogható érzés. Hogy hol kezdődik? A születésnél: a miénknél, a gyermekeinknél.

Hogy ők tudják- e mekkora öröm a jelenlétük az életünkben, mekkora töltődést ad és mennyi erőt a mindennapokhoz? Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Úgy gondolom, ez most nem fontos kérdés, bár persze felmerül bennünk és a kétségek olykor abszolút helyénvalóak.

Life & Business Coach Képzés + Konfliktuskezelés és NLP

Jó gyakorlatot ajánlok azok számára, akik kamasz gyerekeikkel már nem találják a hangot, vagy úgy érzik, csak konfliktusokból áll a kamaszkori időszak és az anyai örömök már csak múltbéli emlékek.

Azt hogy nehéz vagy könnyű-e a gyakorlat, döntsétek el ti. Javaslom:

  • írjatok levelet gyermekeiteknek, ha már szóban oly nehéz szót érteni velük, írjátok meg, miért oly fontosak ők, mit jelent a megérkezésük és a jelenlétük az életetekben. Megírhatjátok a végén a panaszokat a megoldások kíséretében. Mielőtt azért továbbítanátok a levelet, erősítsétek meg magatokban azt, hogy a valóság amit megéltek, az csak a saját személyes valóságotok, amely eltérhet a gyermekük által látott és megélt realitástól,
  • engedjétek meg Nekik, hogy kijelöljék a határaikat (kopogjunk mielőtt belépünk a szobájába, ne faggassuk, kivel beszél telefonon, ne kíváncsiskodjunk). Tudjuk meg, mik az ő határaik és tartsuk be azokat. Kérjük, hogy ez legyen kölcsönös,
  • avassátok be őket, ha ezt ők is kívánják, meséljetek magatokról, a kihívásokról és sikerekről vigyázva arra, hogy ne legyen megterhelő a gyermeknek,
  • adjunk saját teret, saját időt Nekik és kérjük ki mi is a magunkét,
  • ne erőltessük a közös programokat, inkább tudjuk meg, mit csinálna szívesen. Várjuk meg, amíg ő szól, hogy szeretne velünk együtt időt tölteni,
  • írjunk naplót, amelyet egy nap átadhatunk neki ajándékként és minden este jegyzeteljük az aznapi hozzájuk fűződő élményeinket és ha valami sikertelenség merül fel, keretezzük át azon elgondolkodva, hogy mi lehet a gyermek valósága, idézzük fel, mit mondott és adjunk egy másik értelmezést is az elhangzottaknak,
  • írjunk receptes könyvet, ha kislányunk van és azt adjuk át neki, vagy mutassuk meg, hogy ez neki készül. Kérdezzük meg, részt venne-e ebben a feladatban. Az elutasítást meg kell tanulni, elfogadni.

Készüljetek fel a másik valóságából és tanuljátok meg elfogadni előre a „másképpen látom” véleményt, magatartást.

Könnyű avagy nehéz ez a gyakorlat? Döntsétek el a végén és osszák meg velem.

Ha sikeresebben és boldogabban szeretnéd megélni a hétköznapjaid, kövesd Mártát FacebookonYoutube-on és Instagramon is!

Eredeti bejegyzés: Glamour

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu