Skip to main content

“Szívesebben barátkozom szép emberekkel” – Vajon mi lehet az oka?

Bár a külsőségek sosem élveznek prioritást az emberi kapcsolatokban, van, akinél mégis rengeteget számít. Egy véletlen beszélgetés alapján a szakértő elárulja, miért van, hogy néha a kinézet is döntő a barátkozásnál.

“Durva, de valamiért muszáj, hogy jó csajok vegyenek körül” – ez a mondat akár egy Charlie Sheen filmben is elhangozhatott volna, de egy elég fancy kávézó egyik asztalánál történt meg, ráasul nem egy nőcsábász, hanem egy dekoratív, húszas évei elején járó lány mondta. Egy kicsit közelebb húztam a székemet, hogy az okfejtést végighallgathassam.

A fiatal nő szerencsére nem hagyta ennyiben a dolgot, és igencsak részletesen megosztotta a barátnőjével, hogy nála nem csak a Tinderen fontos a jó kinézet, hanem a barátkozás terén is.

“Gondolj bele, ha csúnya lányokkal barátkozom, senki nem figyel fel rám sem, mert egynek gondolnak közülük. Maximum a cheerleader-effekt játszik, azaz szebbnek tűnünk csapatban, de ha megbomlik az egység, csak 4-5 csúnyácska lány leszünk külön-külön. Ha viszont szép csajok társaságában járunk el, akkor mind topon vagyunk, és akkor sokkal megnyerőbbek vagyunk együtt, de külön sem vészes a helyzet”

– elemezte a lány.

“Mindenkinek nagyobb teret adunk így az ismerkedésre meg arra is, hogy többen észrevegyenek minket. Plusz gondolj bele abba is, ha nem igazán szép és igényes csajokkal venném körül magam, mennyire tudnám nekik őszintén azt mondani, hogy persze, jól nézel ki? Egy idő után lehet, hogy én is magasról tennék az ápoltságra, vagy az alakomra. Egyszerűen nem tudnék őszinte lenni velük, ha kinézetről van szó.”

– fejtette ki még jobban.

Life & Business Coach Képzés + Konfliktuskezelés és NLP

Több sem kellett, ezt a beszélgetést hallva megkérdeztem S. Tóth Mártát, life-business coach, NLP tréner, JóLét mentort, hogy vajon szakmai szemmel mi a magyarázat erre a jelenségre, amit a lány felvetett.

A szakértő, S. Tóth Márta válasza

A szép, ápolt, nem feltétlenül luxusos kinézet azért fontos, mert bizalomgerjesztő, azt mutatja, hogy az illető rendezett és könnyen azt feltételezzük, hogy az összhang is a külső és a belső harmóniában megvan. Ritkán érdekli az embereket az, hogy mi van a látszat mögött. Ami a hitelességhez szükséges az ápolt megjelenés mellett a szép szó, a szép beszéd, a türelem, a figyelés és a teljes összhang. Csak a ruha önmagában nem öltöztet.

Az üzleti életben is számíthat a kinézet, de az üzletben fontos az is, hogy hiteleséggel képviseljük azt, amiről, akiről beszélünk. Az emberek szeretik, hogy a rendezett, sikkes üzleti partnereket. Az más kérdés, hogy mostanában van egy erős divat, hogy a márkák szerint cimkézik a sikeres embereket, ami nagy baj, mert a rendezettséghez nem szükségesek a márkás, drága holmik és a sikeres üzlethez sem. Vannak olyan emberek, akik így mintázzák a sikert, hogy egy bizonyos márka mellé teszik le a voksukat, mert egy-egy bizonyos sikeres ember, a mintájuk is ott vásárol.

Összességében, szeretünk azonosulni a szép emberekkel, a jól menő üzletemberekkel. A siker a munkában és annak eredményeiben is meg kell, hogy mutatkozzon, illetve, az emberek többsége onnan méri le mások elismertségét, hogy hova jár nyaralni, mit visel, milyen a kocsija. Az összkép kell ahhoz, hogy a sikert felismerjék.

Ha sikeresebben és boldogabban szeretnéd megélni a hétköznapjaid, kövesd Mártát FacebookonYoutube-on és Instagramon is!

Eredeti bejegyzés: www.Joy.hu

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu