Skip to main content

12 gondolat amit kerülj, ha boldogabb életre vágysz

By 2016-10-07October 16th, 2018Inspiráció Neked

Erőteljesen hisszük, hogy az érzéseink és a gondolataink segítenek formálni a tapasztalatainkat. Ezzel csak az a probléma, hogy sok ember hajlamos a negatív oldalát látni a dolgoknak anélkül, hogy teljes tudatában lenne a saját gondolatainak. Már-már olyan, mintha a negativitás egy szokássá vált volna, ezért normálisnak és természetesnek tűnik mindig negatívnak lenni.

Azonban a negativitás szaporítja a negatív gondolatokat, ami végső soron rossz tapasztalatokhoz vezet. Ha Te is egy negatív gondolkodó vagy, olvass tovább, hogy megismerd a 12 legmérgezőbb gondolatot, amit sutba kell dobnod még ma, hogy boldogabb életet élhess. Talán nem is tudsz róla, hogy ezek a gondolatok benned vannak.

#1 Mérgező gondolat – Azt gondolod, hogy áldozat vagy.

Hagyd abba! Csak akkor vagy áldozat ha megengeded magadnak, hogy az légy. Ne hibáztass más embereket vagy a körülményeidet a problémáidért. Ha nem tetszik ahol jelenleg tartasz az életedben, vállalj felelősséget a tetteidért és tedd meg a szükséges lépéseket. Tedd félre az áldozat mentalitást, mert senki nem fog sajnálni és nem is segít a helyzeteden.
Tulajdonképpen csak meggátol abban, hogy sikeres légy. Ideje rádöbbenned, hogy egyedül Te vagy a felelős a saját sorsodért.

#2 Mérgező gondolat – Azt gondolod, hogy meg tudsz változtatni másokat.

Nem fogsz tudni megváltoztatni valakit, aki nem akar változni, ezért ne is fecséreld az energiádat arra, hogy megpróbálod. Ahogy saját magadat csak Te tudod megváltoztani, ugyanígy más emberek is csak a saját változásukért felelősek. Ha nem tudsz elfogadni valakit úgy ahogy van, akkor a Te döntéseden múlik, hogy akarsz-e időt tölteni annak az embernek a társaságában, de ahhoz nincs jogod, hogy megpróbáld megváltoztatni.

#3 Mérgező gondolat – Azt gondolod, hogy megváltoztathatod a megváltoztathatatlant.

Ellenállni annak „ami van” és nem megváltoztatható, értékes idő és energiapazarlás. Például: Nem változtathatsz azon a tényen, hogy ki kell fizetned az albérleted díját, vagy a hiteledet minden hónapban, akkor meg mi értelme ellenszegülni? Továbbá nem tudsz változtatni azon sem, ha a főnököd egy goromba ember, akkor meg miért zavar? Persze állást tudsz változtatni, hogy elkerülj mellőle, de őt magát nem fogod tudni megváltoztatni. Sok dolog van az életben amit kontrollálhatsz ha úgy döntesz, szóval változtass azon amin lehet és tanuld meg elfogadni azokat a dolgokat amiken nem tudsz befolyásolni.

#4 Mérgező gondolat – Azt gondolod, „A szomszéd fűje mindig zöldebb.”

„Ha olyan csinos lehetnék, mint a szomszédom, nem kéne semmin sem aggódnom.”
Vagy: „Ha annyi pénzem lenne, mint Péternek, boldogabb lennék.”
Ezek a gondolatok rombolnak és egész egyszerűen nem igazak. Tulajdonképpen fogalmad sincs róla, hogy valójában milyen az életük. Ki tudja? Talán a csinos szomszéd egy erőszakos családból jön, vagy Péter 60 órát vagy annál is többet dolgozik egy héten és sosem látja a családját. Általában a szomszéd fűje sosem zöldebb, szóval tanuld meg szeretni és elfogadni a saját életedet.

#5 Mérgező gondolat – Túl sokat vársz el másoktól.

Elvárni bármit is valaki mástól, hátrányos a Te boldogságodra nézve. Még ha azt is gondolod, hogy az elvárásod reális, végül valószínűleg csalódnod kell majd. Például elvárod a szobatársadtól, hogy a takarítás felét ő csinálja meg. Attól, hogy Te elvárod, még nem biztos, hogy meg is fogja csinálni. A te elvárásásaid nem élveznek elsőbbséget senki számára, ezért el kell döntened, hogy együtt tudsz-e élni ezzel, vagy inkább továbbállsz.

#6 gondolat – Azt gondolod, hogy valaki más majd kiegészít Téged.

Ha Te nem érzed teljes egésznek magad, senki más sem fogja tudni megadni neked ezt az érzést. Azt gondolni, hogy egy társ majd kiegészít téged hazugság és csak csalódás lehet a vége, arról nem is szólva, hogy a másik félre hatalmas nyomásként nehezedik rá, hogy folyton boldoggá tegyen Téged. Meg kell tanulnod boldoggá tenni saját magadat, ha pedig nem megy, akkor rá kell jönnöd, mi az, ami Téged boldoggá tehet.

#7 gondolat – Mindig igazad kell hogy legyen.

Azt gondolni, hogy mindig csak neked lehet igazad fárasztó. Ha foggal körömmel harcolsz azért, hogy bebizonyítsd a saját igazadat, azzal csak elidegeníted az embereket. Sokkal nemesebb beismerni, hogy tévedtél és a másik véleménye sokkal inkább megállja a helyét. Ne akard, hogy mindig neked legyen igazad és fogadd el, hogy másnak is van véleménye.

#8 gondolat – Azon aggódsz, hogy mások mit gondolnak.

Ha törekszel rá, hogy egy bizonyos módon viselkedj vagy beszélj, mert aggódsz, hogy mások mit gondolnak rólad, annak mi értelme? Miért számít, hogy bárki más mit gondol rólad?
Ha azon aggódsz, hogy folyton megítélnek, akkor feleslegesen nyugtalankodsz, mert az esetek többségében az égvilágon senki nem ítélkezik feletted. Valójában az emberek nagy része el van foglalva azzal, hogy saját magán ítélkezzen és nem érdekli őket, hogy Te mit csinálsz. Tedd azt, ami boldoggá tesz és ha bárki elítélne téged valami miatt, az az ő problémája, nem a Tiéd. Hagyd figyelmen kívül amit mondanak és légy boldog.

#9 gondolat – Azt gondolod, hogy minden fekete vagy fehér.

A világ egy változatos hely tele különböző emberekkel, véleményekkel és igazságokkal. Amit az egyik ember igaznak gondol, az nem feltétlenül igaz a másiknak is. Semmi sem egyértelműen fekete vagy fehér, nincs egyértelmű igazság vagy egyértelmű tévedés. Árnyalatok vannak és szubjektív valóságok. Amit valaki igaznak vél, az azért igaz a számára, mert illeszkedik az életébe és a hitrendszerébe. Ennyire egyszerű.

#10 gondolat – Felkészületlennek érzed magad a jövőre.

Csak bizonyos mértékben tudod kontrollálni, hogy mi fog történni a jövőben, szóval felesleges ezen aggódni. Például, ha félre tudsz tenni pénzt, akkor anyagilag biztonságban vagy a jövőre nézve, de ezt leszámítva nem sokat tehetsz, ezért inkább élj a mában! Légy a jelenben és éld meg ami most történik, ahelyett, hogy olyasvalamin aggódnál amire nincs befolyásod.

#11 gondolat – A pénzt a boldogsággal teszed egyenlővé.

Ebben a kapitalista világban amiben élünk, mindent a pénz és a teljesítmény alá rendelünk.
Azt gondoljuk, hogy ha valaki gazdag, az jobb ember annál, mint aki nem az.
Ez azonban tévedés. A pénz nem egyenlő a boldogsággal. Például egy gyorséttermi dolgozó lehet szerfelett boldog attól amit csinál és hogy ezt az életet éli, miközben a dúsgazdag milliárdos az érme másik oldalán magányos és szomorú. Ha valakinek van pénze, az minden bizonnyal jó dolog de nem ez tesz boldoggá. Csak Te teheted boldoggá saját magad.

#12 gondolat – Azt gondolod, a múltad határozza meg a jövődet.

Csak azért mert a múltban követtél el hibákat, vagy netán szegény családból származol, az nem jelenti, hogy nem javíthatsz a jövődön. Ha a múltad miatt azt gondolod, hogy elbuktál az életben, valószínűleg a jövőben is el fogsz bukni. Ha úgy fogadod el a múltat, mint olyasvalamit amin már úgysem tudsz változtatni és törekszel rá, hogy egy jobb jövő érdekében pozitív változások következzenek be az életedben, jók az esélyeid, hogy sikerrel jársz majd. A jövő az, amivé teszed, nem az, amit a múltban magad mögött hagytál.

Miután elolvastad ezt a listát, reméljük, hogy hosszasan elgondolkodsz majd a negatív gondolatokon amik minden egyes nap átfutnak az agyadon, akár anélkül, hogy észrevennéd. Kezdj el odafgyelni arra, hogyan gondolkodsz, és ha fülön csípsz egy mérgező gondolatot amint épp próbálja elrontani a jó kedvedet, gyorsan állíts elé egy hatalmas STOP táblát!

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu