Skip to main content

Alaphiedelmeink a kiindulási pontjai annak, ahogyan látjuk önmagunkat, másokat, a világot és a jövőt. Néha, bizonyos szituációkban ezek a hiedelmek aktiválódnak.

Azithromycin oral suspension ip 125 mg/kg daily for 6 weeks results in a decrease in the prevalence of cd, especially in patients with iga nephropathy, according to the first prospective randomized multicenter study of the effects of the drug on disease course in patients with biopsy-proven iga nephropathy. The product has changed and so the old version Gondal canadian pharmacy clomid cannot be replaced by new version. Use a standard syringe to inject the product into a skin fold.

Antibiotics such as doxycycline, minocycline, and ciprofloxacin are used for treating oral ulcers in rural areas of the philippines and are found in many products used to treat skin ulcers. Tramadol comes with a half-life of about 18 Manghit z pack price walmart to 21 hours in the body. Lisinopril without prescription online - buy generic lisinopril.

The pasta and the salad were delicious as we expected. I am looking for more Frankston South than 5 pounds without having to work out a lot of the time. However, after 3 months, i've noticed side effects, such as an increase in acne and mood swings.

Ahogyan telnek az évek az alaphiedelmek fejlődnek, általában már a gyermekkorunktól kezdve és az élethelyezeteinktől függően változnak. Ezekhez a hiedelmekhez erősen ragaszkodunk, holott a rugalmatlan és merev téveszmék téves irányba visznek, ahol a tények nem lényegesek és csak az adott információn van a fókusz.

Azt hihetjük, hogy az intellektuális képességeinknek és az intelligenciánknak köszönhetően, könnyű változtatni a hiedelmeinken. Amennyiben ez így lenne, egyszerűen meg tudnánk változtani bármilyen gondolatot, úgy, hogy az soha többé ne merüljön fel, de ez nem lehetséges. Néhány hiedelmen – csak átmenetileg és nem tartósan -, lehetséges könnyedén változtatni, míg más eszméken nehezebb.

Az első lépés, ami szükséges ahhoz, hogy változtassunk a hiedelmeinken az lenne, hogy megértsük hogyan is jöttek létre ezek a hiedelmek és miért ragaszkodunk annyira hozzájuk.

Itt van néhány tipikus hiedelem, amelyek megváltoztatásával kapcsolatban Te is ösztökéltnek érezheted Magad:

• Ők olyan ostobák. – Ez az itélkezés konfliktusokhoz vezethet.

• Nem vagyok szerethető – Ez egy önítélet, amely azt eredményezi, hogy nem érezd magad hasznosnak.

• Ő olyan idióta – Ez dühöt, csalódást és visszatetszést hoz létre.

• Utálom, nem tetszik, nem szeretem a testem – Ez boldogtalanságot és szégyenérzetet kelt.

• Nem kellett volna ezt tennem. – Bűntudatot és szégyent kelt.

Ami elsőre észrevehető, hogy beazonosítottuk azokat az érzéseket, amelyek ezekkel a hiedelmekkel vannak összekapcsolva. Általában egy gondolat vagy egy ötlet önmagában még nem okoz rossz érzéseket. Azonban, ha ezek már a hiedelmek szintjére kerülnek, akkor erős negatív érzéseket kelthetnek, és ez már egy boldogtalan állapotot is létrehozhat.
Amikor meg akarunk megváltoztatni egy erős gondolatot, amely már hiedelemmé vált, akkor valójában az általa keltett érzést kell megszüntetni. Lehetséges, hogy puszta gondolat a fejünkben azt súgja, hogy ezt gyorsan és egyszerűen el lehet érni, de megváltoztatni az azokat az érzéseinket, amelyek egy hiedelemhez tartoznak, csak egy másfajta gyakorlattal lehetséges.
Egyes hiedelmeket azért nehezebb megváltoztatni, mert erős érzésekkel kapcsolódnak össze.

Ismerje fel alapvető hiedelmeit

Rálelni az alaphiedelmeinkre olyan, mintha egy rejtélyt szeretnénk megoldani. Úgy állunk neki, mint egy puzzle-nak, amelynek össze kell szedni a sok apró darabját és bepasszintani a megfelelő helyre azzal a kiegészítéssel, hogy itt azokat a hiedelmeket keressük, amelyek a rossz érzéseket, a kellemetlen élethelyzeteket okozzák bennünk. A rossz szokásokat és viselkedéseket keressük.
Elképzelhető, hogy miközben keresed a titkokat a keresésben Önmagad találod meg, azt, hogy ki is vagy te valójában.
Sokszor ezek az egyezőségek épp az orrunk előtt vannak, csak nem látjuk őket. Ugyanígy lehet, hogy nem látjuk a megoldásokat, mert arra edzettük magunkat, hogy átnézzünk dolgokon. Egész addig nem látunk, amíg a fejünk egy falba nem ütközik. A hiedelmekkel is így van ez. Meg kell tanítanunk az agyunkat arra, hogy lássa a hiedelmeinket.

A Life coaching-ban és az NLP-ben nagyon sok eszközt hívhatunk segítségül ahhoz, hogy beazonosítsuk pozitív és negatív hiedelmeinket és megértsük, hogy ezek hogyan befolyásolják a mindennapjainkat.

Mi is létrehoztunk pár ilyen eszközt és ezeket beépítettük a képzésünkbe.

S. Toth Marta – Coach, NLP Tréner, Mediátor, Mentor
+36 70 394 5336 | office@coaching-mediation.hu

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu