Skip to main content

Hallgatóink inspiráló cikkei: Fogadjátok sok szeretettel a szép gondolatokat, megélt tapasztalatokat.

Ha annyi húszezresem lenne, ahányszor feltették már nekem/nekünk ezt a kérdést, lassan összegyűlne a vágyott elektromos autóra való összeg. Hogy miért kapjuk meg olyan gyakran ezt a kérdést? Mert fiatalkorunk ellenére már lassan 21 éve lesz, hogy először randevúztunk, és idén augusztusban volt 10 éve, hogy kimondtuk a násznép előtt azt a bizonyos igent. Azt az igent, amit mi tényleg komolyan is gondoltunk, és gondolunk mind a mai napig, és ha elképzelem magamat 10, 20, vagy akár 50 év múlva, senki mással nem tudom elképzelni az életemet, csakis Vele, a Férjemmel. És vajon mi a titok?

Nem akarom házasság-, vagy akár kapcsolatszakértőnek beállítani magamat, hiszen minden ember más, ebből fakadóan minden kapcsolat is más. Lehet, hogy az, ami az egyik párnál tökéletesen működik, az nálunk eleve kudarcra van ítélve, vagy elképzelhetetlen. Inkább azt próbálom megosztani minden „érdeklődővel”, hogy mi az, ami a mi kapcsolatunkat működőképessé és nem utolsósorban harmonikussá és boldoggá teszi. Félreértés ne essék, nálunk is vannak összezördülések, hangoskodások, de soha nem hagyjuk ki, jobban mondva megbeszéletlenül a dolgokat. És talán ez az egyik kulcsa a dolognak: a KOMMUNIKÁCIÓ. Nincs olyan, hogy ami az egyikünket nyomja, zavarja, azt a másiknak ne mondanánk el, ha nem is mindig a legtökéletesebb módon, de elmondjuk, és ha meg is bántottuk esetleg a másikat, nem vagyunk restek bocsánatot kérni. De az valódi, őszinte bocsánatkérés.

A másik fontos összetevő, a szuverenitás tiszteletben tartása. Tudni kell, hogy a férjem vízilabdázott, munka mellett még most is félprofin űzi. Miközben ezt a cikket írom, is éppen edzésen van.

Azt hiszem, bátran leírhatom, hogy az egyik legmacsósabb sport, elég csak egy meccsen megnézni a lelátón a nemek arányát, hááát…igencsak a női nem képviselteti magát nagyobb számban. Ennek ellenére soha nem éreztem, hogy bárki is potenciális csábító lenne, akitől „félnem” kéne. Éppen ezért én soha nem csináltam balhét abból, ha a csapattal bulizni mentek, vagy a haverokkal pár napra elutaztak. Hozzáteszem, ez fordítva is ugyanígy megvan, tehát ha én szeretnék színházba, koncertre menni, nem kell engedélyt kérnem. Nem is értem azokat, akik nem engedik el a barátjukat/barátnőjüket, férjüket/feleségüket lazítani, bulizni úgy, hogy ők ne mennének vele. Egyrészt ki vagyok én, hogy megtiltsam neki hova menjen, és mit csináljon? Másrészt kellenek olyan élmények, amik csak a miénk, amit magunknak akarunk. Nem is igazán szeretem, amikor valaki azt mondja, hogy mi mindent együtt csinálunk, vagy hogy „megtaláltam a másik felem”. Az én meglátásom szerint mindenkinek saját magával kéne egésznek éreznie magát. Ha talál egy társat, aki ebben segíti, támogatja, akkor az az igazi, minden értelemben.

Ami pedig nemcsak a boldog házasság egyik alappillére, hanem az életé is: az ölelés. Minden reggel, amikor a konyhában először találkozunk, hosszan és simogatva megöleljük egymást. Ennél jobb dopping nincs is a napindításhoz. És amikor csak mód van rá, megöleljük, megpusziljuk egymást. Nekünk ez is maximálisan az intimitás része, nemcsak a szexuális együttlét. Egyszóval: minden nap öleljétek meg egymást!

Zárásként – ha már a házassági évfordulónk ihlette ezt az írást – leírom azt az általam nagyon szeretett idézetet, melyet Susan Sarandon mond a Hölgyválasz című filmben, hogy vajon miért is házasodnak meg az emberek: „Mert kell, hogy legyen szemtanúja az életünknek. Több milliárd ember él ezen a bolygón, ugyan mit számít egyetlen élet. De a házasságban ígéretet teszünk, hogy mindenre odafigyelünk. A jóra, a rosszra, a szörnyűségekre, a csipcsup dolgokra. Mindenre mindig minden nap. Azt mondjuk, az életed nem marad észrevétlen, mert én észreveszem. Az életed nem marad titokban, mert én a tanúja leszek.”

Kívánom, hogy mindenki találja meg élete tanúját!

K. Dorogi Eszter

Life EGÉSZSÉGÜGYI Business Coaching és NKP Képzés Lineo International Consulting S Toth Marta www.coaching-nlp.hu

ICF Alapú Life Coach Képzés

+ Konfliktuskezelés és NLP

Life és Business Coach Képzés – Lineo International Consulting, Coaching, NLP and Mediation International Academy By S. Toth Marta

NLP Képzés

Nemzetközi Akkreditált NLP Practitioner

Life EGÉSZSÉGÜGYI Business Coaching és NKP Képzés Lineo International Consulting S Toth Marta www.coaching-nlp.hu

Egészségügyi Coach Képzés

+ NLP és Mindfulness

Life és Business Coach Képzés – Lineo International Consulting, Coaching, NLP and Mediation International Academy By S. Toth Marta

Life és Business Coach Képzés

+ Konfliktuskezelés és NLP

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Close Menu