Skip to main content

Elvi kérdések párválasztásnál

Ha bárki megkérdezni Tőlünk, hogy milyen férfira/nőre vágyunk akkor biztos legalább 5 tulajdonságot fel tudnánk sorolni. Legyen jóképű, vicces, érzelmes ugyanez nők esetében is. Sőt, azt is fel tudnánk sorolni, hogy milyen NE legyen. Na de mennyire vagyunk hajlandóak eltérni ezektől az elvárásainktól?

Mi alapján leszünk szerelmesek valakibe? Szigorúan betartjuk a saját magunk által támasztott elvárásokat, vagy van akiért mindent eltörlünk és már nem számít, hogy milyen magas, hány éves, hol dolgozik? Vagy mi az, amiből semmi esetre sem engedünk és mi az, amitől el tudunk térni? Mi az, amiről hajlandóak vagyunk lemondani a saját boldogságunk érdekében? Nem mindegy, hogy a „listánkat” mi alapján írjuk meg, csak a külsőségek számítanak és az szinte mindegy, hogy milyen belülről az illető…

Lehet így is csinálni, csak akkor számítani kell rengeteg konfliktusra és kudarcra. Úgy is lehetnek elvárások, hogy igazából fogalmunk sincsen, hogy mit akarunk. Ez így elég bonyolult, de a párválasztás sosem volt egyszerű… Nagyon fontos tehát, hogy először tisztázzuk magunkban, hogy mit akarunk, mi az amire igazán vágyunk!

Elvek. Jót tesznek Velünk, vagy csak ártanak? Nem egyszerű ez sem, mert lemondani az elveinkről nem biztos, hogy negatívum, bármennyire is annak hangzik (főleg ha párkapcsolatról van szó.) Természetesen tisztában kell lenni a körülményekkel is, csak úgy látatlanul tényleg ne adjuk fel az elveinket.

Vagy kezdjük eleve a nulladik lépésnél, ismerkedés. Már ezzel kapcsolatosan is vannak elveink, hogy hol, mikor, milyen ruhában stb. „Én biztos, hogy nem ismerkedek szórakozóhelyen, vagy interneten” Ismerős ugye? Ezek valóban csak elvek, vagy csak félünk kilépni a komfortzónánkból? Nem ugyanaz a kettő, a félelem már a legelején megbénít minket és a továbbiakban sem leszünk képesek felszabadultan viselkedni a másik előtt. Ezen csak úgy tudunk javítani, ha kilépünk a komfortzónánkból és például egyszer engedjük a barátainknak, hogy bemutassanak valakinek, vagy regisztrálunk egy társkereső oldalra. Lényeg, hogy keressünk lehetőségeket. Meg fogjuk tapasztalni, hogy semmi okunk nem volt a félelemre és magabiztosságot fog adni, hogy kipróbáltunk valami újat. Aztán megismerünk valakit, akivel minden tök jó lenne, de 10 évvel idősebb… És akkor mi van? Sokan mondják, hogy a kor csak egy szám, igazuk is van. Úgy fogalmaznék, hogy a kor csak útmutatója annak, hogy az adott embernek mennyit élt már a lelke, vagy éppen nem élt. Vagy vannak akik azt mondják, hogy elvált emberrel nem kezdenek. Aki elvált az egyenlő azzal, hogy rossz ember? Jobb lenne, ha élete végéig benne ragadna egy rosszul működő házasságban? Arra akarok kilyukadni, hogy először nézzetek a dolgok mögé egy kicsit és ne legyetek élből elutasítóak. Főleg, ha amúgy minden rendben lenne, csak hát ott vannak az elvek. Ne foglalkozzatok velük mert könnyen lehet, hogy a saját boldogságotokat akadályozzátok. Ti sem szeretnétek ha valaki csak azért utasítana el Titeket mert nem vagytok elég magasak, vagy vékonyak, vagy bármilyen más rossz kifogás. Majd, ha végre sikerült is találni valakit, aki minden elvárásunknak megfelel, akkor jön a meddig. „Én csak hosszútávú kapcsolatot akarok!” Mi rá a garancia? Mi van, ha Te nem érzed jól magad már a kapcsolatban, akkor csak azért benne maradsz mert hosszútávú kapcsolatot akarsz? Ugye, hogy nem olyan egyszerű. Törekedjetek inkább arra, hogy jól érezzétek magatokat MA. Senki nem tudja mi lesz a jövőben, a jelen a fontos. Semmit nem kell túlgondolni, mert előbb utóbb mindenre választ fogtok kapni, fölösleges siettetni a dolgokat. Nem mutatott még be a barátainak? Majd be fog, valószínűleg még nem érzi, hogy itt lenne az ideje, de ez is ezer dologtól függhet.

Legyetek tudatosak és kommunikáljatok tisztán. Ne várjátok el, hogy kitalálja bárki is a gondolataitokat mert nem fogja. Beszéljétek meg egymással az érzéseiteket és győződjetek meg róla, hogy a másik értette is amit mondtatok Neki.

A Coachingban és az NLP-ben rengeteg módszer és eszköz található, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy megtanulj tisztán kommunikálni . Vedd fel velünk a kapcsolatot még ma és engedd, hogy megmutassam, hogyan válhatsz tudatosabbá.

S. Toth Marta – Coach, NLP Tréner, Mediátor, Mentor 
+36 70 394 5336 | office@coaching-nlp.hu

Párkapcsolati Coaching

eadership-Business-coaching-hungary-budapest-s-toth-marta-lineo-international-consulting

Leadership (Vezetői) Coaching

NLP-hypnozis-hypnoterapia-s-toth-marta-lineo-international-consulting

NLP Hipnózis

Gyermek elhelyezés és láthatás MEDIÁCIÓ - Lineo MEDIÁCIÓ Iroda Budapest - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Gyermekelhelyezés és láthatás

Árnyék (shadow) Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator Lineo Coaching -

Árnyék (shadow) Coaching

Lineo Mediácio Iroda budapest Hungary - S Toth Marta Okleveles és akkreditált mediátor

Mi a mediáció?

Interkulturális coaching - Lineo Coaching - S Toth Marta Life Business Coach NLP Trainer Mediator

Interkulturális coaching

Life-Business- Egészségügyi-Coach-Képzés-NLP-Képzés-S-Toth-Marta-Lineo-International-Consulting-NLP-Budapest

ICF Alapú Life Coach Képzés

+ Konfliktuskezelés és NLP

Life és Business Coach Képzés – Lineo International Consulting, Coaching, NLP and Mediation International Academy By S. Toth Marta

NLP Képzés

Nemzetközi Akkreditált NLP Practitioner

Close Menu