“Mi is emberből vagyunk – vannak hétköznapjaink, ünnepeink, örömeink és megoldandó feladataink. Amitől talán többek vagyunk, hogy már tanultunk a hibáinkból és alázattal, befogadóan, szeretettel tekintünk a világ és az emberek felé.”

Cégünk egy nemzetközi csoport részeként jött létre. Kollégáink több nyelven beszélő, jól képzett, profi szakemberek. Legfőbb szándékunk az, hogy tanácsainkkal, coaching módszereinkkel segítsünk mindazoknak, akik elakadtak, akik fejlődni akarnak, akiknél szervezetfejlesztés szükséges, akik válaszút vagy nehéz döntés előtt állnak, válási vagy egyéb családi problémákkal küszködnek, pályakezdők vagy pályát módosítanának. Egyszóval bárkinek tudunk segíteni, hiszen a megoldás mindig ott van előttünk, csak nem látjuk. Mi szeretnénk lenni a létra, amely segítségével kijutnak a napfényre. Mi lehetünk a kéz, amely kivezeti egy adott kellemetlen helyzetből, támogatja a változás útján, segít megvalósítani álmait. A jövőt szebb színben fogja látni és félelem helyett várakozással tekint majd előre. Csapatunk, mediátorok, coachok, trénerek, ügyvédek és tanárokból tevődik össze. A közös bennünk az, hogy mindenki a pozitív gondolkodást és az összetartást vallja a legfontosabb lépésnek a jövő felé. A mediáció területén szintén jártasak vagyunk. Úgy tapasztaljuk, hogy a perek rengeteg energiát és pénzt emésztenek fel, ezenkívül sajnos áldozatokkal is járnak. Az egyik fél mindig veszít, de gyakran előfordul, hogy mindkettő. A békés út a legrövidebb és kevesebb fájdalommal, méreggel járó megoldás a vitás, konfliktusos helyzetekre. Mi segítünk Önnek ezt az utat megtalálni és minden fél számára kielégítő egyezséget kötni.

Csapatunk

S. Tóth Márta

Senior Life & Business Coach (ICF), Kommunikációs szakember, Mediátor (OME), NLP Tréner (ANLP), Személyes fejlődési programok trénere (Meta International by John Grinder and Frank Pucelik), Master Time Line Therapy Practitioner és Master Hypnotherapy Practitioner (ABNLP), a Lineo International Consulting Kft. ügyvezető igazgatója.
“Nagyon nehéz dolog elfogadónak lenni. Az élet számos alkalommal próbára tesz, megkísérel megrengetni a hitemben: hogy „megéri” jónak, igaznak lenni. Én mégis kitartok, akármilyen nehéz is. Majdnem húsz éve kommunikációs szakemberként dolgozom különböző területeken, tizenévig dolgoztam a médiában újságíróként és szerkesztő-riporterként, majd négy évig voltam a Studio Moderna (Top Shop) Kft. romániai leányvállalatánál kihelyezve, országos ügyvezetőként fejlesztettem a céget. Immár tíz éve ezzel párhuzamosan vezettem a romániai saját cégünket is, az MTP Stúdió Kft.-t és további külföldi cégeket. Az utóbbi pár évben itthon indítottam el a Lineo International Consulting Kft. tevékenységét és a Coaching, Mediáció és Mentálhigíéné Iskolát. Jelenleg ügyvezetőként dolgozom, NLP coachinggal, mediációval, szervezetfejlesztéssel, tréningekkel és oktatással kiegészítve. Második éve tanítom a kommunikációt a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és ősztől a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fősikolán a mediáció felnőtt továbbképzésein. Huszonnégy évesen mentem férjhez, elváltam. Immár tíz éve azonban megtaláltam a másik felem, férjem mellett minden nap boldogan ébredek és térek nyugovóra, s van egy kiemelkedően okos és sikeres, céltudatos fiam, akivel remek a kapcsolatom. Ahhoz, hogy most azt tudjam mondani: “OKÉ vagyok”, hosszú és rögös úton kellett végigmenjek, hol egyedül hagyva, hol támogatással. De sikerült, ezért tudom, hogy lehetséges. Ez adja az erőt nap mint nap az emberek oktatása, coacholása és mediálása során. Szakmai tudásom elismeréseként tizenéve a Magyar Újságíró Szövetség, az IFJ Nemzetközi Újságíró Szövetség tagja voltam továbbá a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF), a hazai Professzionális Coaching Egyesület és a Magyar Coach Egyesület tagja vagyok és az Országos Mediációs Egyesület (OME) elnökségi tagjává választott. Kétszer is bekerültem a WHO IS WHO Magyarországon és a WHO IS WHO Romániában című, a kiemelkedően sikeres emberek életrajzát tartalmazó lexikonba.”
A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol, román

Jámbor Éva

HR-, Karrier tanácsadó, Life & Business Coach, NLP Practitioner

Nagyon fiatalon kezdtem emberekkel foglalkozni. Először főiskolásként, majd fokozatosan haladva, a húszas éveim közepére-végére már vezetőként. Építettem csapatot, mentoráltam munkatársakat értékesítési- és HR vezetőként is. (…)
Megtapasztaltam milyen lépésről-lépésre pozíciót váltani, feljebb lépni, elérni az általam kitűzött (nem csak szakmai) célokat. Majd mindezt elengedni és újrakezdeni. Milyen elakadni, problémákkal szembesülni, keresni az utamat és felelősnek lenni a döntéseimért. Magam is a Lineonál tanultam és Márti coach képzése sokat segített átkeretezni önmagam, hogy újra a rám jellemző szenvedéllyel tudjam élni az életemet, megszabadulva sok hiedelemtől és előítélettől. Ismét megtapasztalhattam, milyen ereje van támogatásnak. Ezt a támogatást szeretném továbbadni, mint coach és oktató.

Kiss Boglárka

Szóvivő, Kommunikációs Szakember, Life Coach

“13 éve foglalkozom kommunikációval. Karrierem televíziós riporterként indult, de belekóstolhattam a műsorvezetés izgalmas világába is. Oktattam fiataloknak kommunikációt, újságírást és televíziózást. Jelenleg a mikrofon túl oldalán, szóvivőként dolgozom egy vállalatnál.

Tapasztalataim azt mutatják, hogy bár velünk született képességről van szó, mégis egyre kevesebben tudnak jól kommunikálni. Hiányzik az ismeretek rendszerezése, a megfelelő gyakorlás, és a tudatosság.

Mindehhez nagyfokú önismeretre is szükség van, ami sok embernél nincs meg.

Ismereteimet folyamatosan fejlesztem azért, hogy egyre jobb legyek én magam is, és, hogy segíteni tudjak másoknak. Azért éreztem szükségét egy coach tanfolyam elvégzésének, mert úgy láttam, hogy a kommunikációs problémák mögött sokszor mélyebb elakadások vannak, és ezekkel is foglalkozni kell az eredményhez.

Nagy örömömre szolgál, hogy a Lineo oktatójaként újra lehetőségem van átadni a tudásomból, tapasztalatomból.”

A beszélt szakmai nyelvek: magyar

Szántó Barbara

Projektvezető, Life Coach, NLP Practitioner

2012-ben szereztem meg szociológia mester diplomámat a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi karán. Az utolsó évben szakmai gyakorlatomat egy frissen induló komplex HR szolgáltatásokat nyújtó kkv-nál töltöttem, ahol bepillantást nyertem a tréning, coaching és tanácsadás világába is. Az itt eltöltött gyakorlat meghatározó volt számomra, mely elindított a mostani utamon. Minden ember életében elérkezik egy olyan válaszút, melyen szükségessé válik egy segítő, aki kérdéseivel átlendít a holtponton, megtalálva a bennünk rejlő erőforrásokat. Számomra coachnak lenni, nem csak munka, hanem hivatás. Felelősséggel tartozunk azok iránt az emberek iránt, akik egy adott élethelyzet elakadásával felkeresik a coach szakembereket. Fontos, hogy a coach hiteles legyen a szó minden értemében. Ezért kifejezetten fontos számomra, hogy folyamatosan fejlesszem képességeimet, akár továbbképzések során, akár egyéni úton. Hatékony kommunikációval sikeresebb és teljesebb életet ajándékozhatunk önmagunknak és egymásnak.

A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Nagy-Bogos Hajnalka

Ügyvezető, Life Coach

1997 óta dogozom saját vállalkozásban, ahol megtanultam emberekkel kommunikálni, hangolódni, illetve ami a legfontosabb alázatosnak lenni.

Szeretem a családom, hiszem, hogy fontos szerepe van azoknak az alapoknak amiket gyermekkorunkban a szüleinktől kapunk.

Az egyik alapmondatom: A siker egyik kulcsa rugalmasnak maradni bármilyen helyzetben. Erre tanított meg a munkám, illetve később a gyermekeim is, hisz igazi kihívás volt összehozni, hogy mindkét fronton jól teljesítsek.

2017- ben döntöttem úgy, újra vágyom, mivel gyermekkorom óta foglalkoztatott a pszichológia, illetve sokszor belefutottam segítségkérésekbe a gyermekeim osztálytársainál, gondoltam kell a hiteles segítségnyújtás, ezért végeztem el a Lineo International Consulting Kft. Intézményénél a Life Coaching és 2018 márciusban az NLP-t. Felemelő az érzés, a sok eszköz ami rendelkezésre áll, illetve amikor tartós változást sikert ér el, egy elakadt fiatal.

Megtisztelő volt amikor S. Tóth Márta Lineo International Cosulting Kft. intézményvezetője felkért, hogy oktassak. Boldogan adom át a hallgatóknak, azt a tudást, amitől megváltoztathatják a saját és mások életét is.

 

A beszélt szakmai nyelvek: magyar

Vaka Emese

Lean Six Sigma szakember/tréner, Life & Business Coach, NLP Practitioner

2009- ben végeztem a Gödöllői Szent István Egyetemen Környezetmérnökként. Kifejezetten sok területbe engedett bepillantást, s arra tanított, hogy képes legyek mind a problémák elemzésére, mind arra hogy egyben lássam az összképet s összefüggéseket. 2010 óta dolgozom Lean Six Sigma szakemberként , amely területen hasonló tanulságokat tudtam levonni, s ennek során egyre többet foglalkoztam emberekkel, oktatásal. Ennek eredménye képpen láttam meg mennyire sok múlik a kommunikáción, s az emberek közötti kapcsolatokon.
Számomra kiemelt szerepet kap a folyamatos tanulást, önfejlesztést, hogy javítsam fejlesszem a tudásom, képességeim, ennek számtalan előnyét tapasztalom.
Oktatóként fontosnak tartom, hogy mindenki megkapja a lehetőséget s támogatást a fejlődésre,s hogy felszínre hozza a legjobb önmagát.
“Valahol a világban valami hihetetlen dolog csak arra vár, hogy felfedezzük.” Carl Sagan

A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Dr. Csimáné Dr. Pozsegovics Beáta

Egyetemi adjunktus a Kaposvári Egyetemen, Senior Okleveles Coach, Mediátor, Tréner
“Férjemmel fiatalon megismerkedtünk, egybekeltünk – ma már három tinédzserkorú gyönyörű és sikeres gyermekünkkel élünk együtt boldogan. Velük én is „iskolába” mentem: 2004 és 2009 közt szereztem meg művelődésszervezői (KE), kulturális menedzseri (PTE), múzeumpedagógusi (ELTE) és személyügyi szervezői (PTE) végzettségeimet. A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának Felnőttképzési Tanszékének adjunktusaként 2004 óta folyamatosan oktatok, life coach-ként pedig hasznosítom az itt szerzett tapasztalataimat és fordítva: a képzéseken coach technikákkal is motiválom a hallgatókat. Az élet mindig elénk görget akadályokat a kérdés az, hogy feladjuk és hátrafordulunk, kikerüljük, vagy átugorjuk-e. Én azt tanítom a gyerekeimnek,s a hallgatóimnak, amit vallok és megosztok az coachokkal is: át tudod ugrani, csak hinned kell és kitartanod.”

Valéria Balogh

Értékesítési Menedzser, Life Coach

20 év fegyveres szolgálattal töltött idő alatt sok mindent megtanultam, rengeteg emberi sorsot láttam és hihetetlen helyzetet tapasztaltam meg. Már a Rendőrtiszti Főiskolán is a pszichológia volt a kedvencem a jog mellett. Két kisgyermek anyukájaként ma már elméletben oktatom azt, ami évekig az életem része volt. Előbb szakmai, majd a későbbiekben vezetői tréningeket tartottam, így kerültem kapcsolatba a coachinggal és a Lineoval.

Hiszek abban, hogy a leglehetetlenebb helyzetben is meg lehet találni a kiutat, mert mindenre van megoldás és segítséggel ezt sokkal könnyebben és hamarabb érhetjük el.

 

A beszélt szakmai nyelvek: magyar