“Mi is emberből vagyunk – vannak hétköznapjaink, ünnepeink, örömeink és megoldandó feladataink. Amitől talán többek vagyunk, hogy már tanultunk a hibáinkból és alázattal, befogadóan, szeretettel tekintünk a világ és az emberek felé.”

Cégünk egy nemzetközi csoport részeként jött létre. Kollégáink több nyelven beszélő, jól képzett, profi szakemberek. Legfőbb szándékunk az, hogy tanácsainkkal, coaching módszereinkkel segítsünk mindazoknak, akik elakadtak, akik fejlődni akarnak, akiknél szervezetfejlesztés szükséges, akik válaszút vagy nehéz döntés előtt állnak, válási vagy egyéb családi problémákkal küszködnek, pályakezdők vagy pályát módosítanának. Egyszóval bárkinek tudunk segíteni, hiszen a megoldás mindig ott van előttünk, csak nem látjuk. Mi szeretnénk lenni a létra, amely segítségével kijutnak a napfényre. Mi lehetünk a kéz, amely kivezeti egy adott kellemetlen helyzetből, támogatja a változás útján, segít megvalósítani álmait. A jövőt szebb színben fogja látni és félelem helyett várakozással tekint majd előre. Csapatunk, mediátorok, coachok, trénerek, ügyvédek és tanárokból tevődik össze. A közös bennünk az, hogy mindenki a pozitív gondolkodást és az összetartást vallja a legfontosabb lépésnek a jövő felé. A mediáció területén szintén jártasak vagyunk. Úgy tapasztaljuk, hogy a perek rengeteg energiát és pénzt emésztenek fel, ezenkívül sajnos áldozatokkal is járnak. Az egyik fél mindig veszít, de gyakran előfordul, hogy mindkettő. A békés út a legrövidebb és kevesebb fájdalommal, méreggel járó megoldás a vitás, konfliktusos helyzetekre. Mi segítünk Önnek ezt az utat megtalálni és minden fél számára kielégítő egyezséget kötni.

Csapatunk

S. Tóth Márta

Senior Life & Business Coach (ICF), Kommunikációs szakember, Mediátor (OME), NLP Tréner, Személyes fejlődési programok trénere (Meta International by John Grinder and Frank Pucelik), Master Time Line Therapy Practitioner és Master Hypnotherapy Practitioner, a Lineo International Consulting Kft. és a Coaching, NLP & Mediation international Academy alapítója.

“Nagyon nehéz dolog elfogadónak lenni. Az élet számos alkalommal próbára tesz, megkísérel megrengetni a hitemben: hogy „megéri” jónak, igaznak lenni. Én mégis kitartok, akármilyen nehéz is. Majdnem húsz éve kommunikációs szakemberként dolgozom különböző területeken, tizenévig dolgoztam a médiában újságíróként és szerkesztő-riporterként, majd négy évig voltam a Studio Moderna (Top Shop) Kft. romániai leányvállalatánál kihelyezve, országos ügyvezetőként fejlesztettem a céget. Immár tíz éve ezzel párhuzamosan vezettem a romániai saját cégünket is, az MTP Stúdió Kft.-t és további külföldi cégeket. Az utóbbi pár évben itthon indítottam el a Lineo International Consulting Kft. tevékenységét és a Coaching, Mediáció és Mentálhigíéné Iskolát. Jelenleg ügyvezetőként dolgozom, NLP coachinggal, mediációval, szervezetfejlesztéssel, tréningekkel és oktatással kiegészítve. Második éve tanítom a kommunikációt a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és ősztől a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fősikolán a mediáció felnőtt továbbképzésein. Huszonnégy évesen mentem férjhez, elváltam. Immár tíz éve azonban megtaláltam a másik felem, férjem mellett minden nap boldogan ébredek és térek nyugovóra, s van egy kiemelkedően okos és sikeres, céltudatos fiam, akivel remek a kapcsolatom. Ahhoz, hogy most azt tudjam mondani: “OKÉ vagyok”, hosszú és rögös úton kellett végigmenjek, hol egyedül hagyva, hol támogatással. De sikerült, ezért tudom, hogy lehetséges. Ez adja az erőt nap mint nap az emberek oktatása, coacholása és mediálása során. Szakmai tudásom elismeréseként tizenéve a Magyar Újságíró Szövetség, az IFJ Nemzetközi Újságíró Szövetség tagja voltam továbbá a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF), a hazai Professzionális Coaching Egyesület és a Magyar Coach Egyesület tagja vagyok és az Országos Mediációs Egyesület (OME) elnökségi tagjává választott. Kétszer is bekerültem a WHO IS WHO Magyarországon és a WHO IS WHO Romániában című, a kiemelkedően sikeres emberek életrajzát tartalmazó lexikonba.”
A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol, román

Szijártó Rita

Oktató: Lineo és S.Tóth Márta Akadémia
Life Coach, Projekt menedzser

20 éve dolgozom a versenyszférában, eközben folyamatosan képeztem magam. Közgazdász diplomát szereztem, szakmaspecifikus, majd vezetői képzéseken vettem részt. Minden pozíciómban azt a hálás feladatot kaptam, hogy az emberek élethelyzeteinek előmozdításában segédkezhettem szakértőként vagy vezetőként. Vállalkozásfejlesztési koncepciók kialakítása, megvalósítása, humán erőforrás fejlesztési tevékenység mellett a hátrányos helyzetű célcsoport fejlesztő programjainak kidolgozásával foglalkoztam, majd szakértőként is részt vettem a programok megvalósításában. A coaching módszertanával 5 éve ismerkedtem meg, amelyet célrendszerét és eszközeit tekintve hitelesnek éreztem az emberekkel folytatott munkámban. A LINEO International Consulting Kft, és az intézményvezető S. Tóth Márta felkérésére nagy örömmel vállaltam a lehetőséget, hogy a szakmai anyag és gyakorlati ismeretek elsajátításában támogathassam hallgatóit.
A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Jámbor Éva

Oktató: Lineo és S.Tóth Márta Akadémia
Life & Business Coach, NLP Practitioner, HR-, Karrier tanácsadó

Nagyon fiatalon kezdtem emberekkel foglalkozni. Először főiskolásként, majd fokozatosan haladva, a húszas éveim közepére-végére már vezetőként. Építettem csapatot, mentoráltam munkatársakat értékesítési- és HR vezetőként is. (…)
Megtapasztaltam milyen lépésről-lépésre pozíciót váltani, feljebb lépni, elérni az általam kitűzött (nem csak szakmai) célokat. Majd mindezt elengedni és újrakezdeni. Milyen elakadni, problémákkal szembesülni, keresni az utamat és felelősnek lenni a döntéseimért. Magam is a Lineonál tanultam és Márti coach képzése sokat segített átkeretezni önmagam, hogy újra a rám jellemző szenvedéllyel tudjam élni az életemet, megszabadulva sok hiedelemtől és előítélettől. Ismét megtapasztalhattam, milyen ereje van támogatásnak. Ezt a támogatást szeretném továbbadni, mint coach és oktató.
A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Dr. Csimáné Dr. Pozsegovics Beáta

Vendégoktató: Lineo és S.Tóth Márta Akadémia
Egyetemi adjunktus a Kaposvári Egyetemen, Senior Okleveles Coach, Mediátor, Tréner
“Férjemmel fiatalon megismerkedtünk, egybekeltünk – ma már három tinédzserkorú gyönyörű és sikeres gyermekünkkel élünk együtt boldogan. Velük én is „iskolába” mentem: 2004 és 2009 közt szereztem meg művelődésszervezői (KE), kulturális menedzseri (PTE), múzeumpedagógusi (ELTE) és személyügyi szervezői (PTE) végzettségeimet. A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának Felnőttképzési Tanszékének adjunktusaként 2004 óta folyamatosan oktatok, life coach-ként pedig hasznosítom az itt szerzett tapasztalataimat és fordítva: a képzéseken coach technikákkal is motiválom a hallgatókat. Az élet mindig elénk görget akadályokat a kérdés az, hogy feladjuk és hátrafordulunk, kikerüljük, vagy átugorjuk-e. Én azt tanítom a gyerekeimnek,s a hallgatóimnak, amit vallok és megosztok az coachokkal is: át tudod ugrani, csak hinned kell és kitartanod.”
A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Kiss Boglárka

Vendégoktató: Lineo és S.Tóth Márta Akadémia
Life Coach, Szóvivő, Kommunikációs Szakember

“13 éve foglalkozom kommunikációval. Karrierem televíziós riporterként indult, de belekóstolhattam a műsorvezetés izgalmas világába is. Oktattam fiataloknak kommunikációt, újságírást és televíziózást. Jelenleg a mikrofon túl oldalán, szóvivőként dolgozom egy vállalatnál.
Tapasztalataim azt mutatják, hogy bár velünk született képességről van szó, mégis egyre kevesebben tudnak jól kommunikálni. Hiányzik az ismeretek rendszerezése, a megfelelő gyakorlás, és a tudatosság.
Mindehhez nagyfokú önismeretre is szükség van, ami sok embernél nincs meg.
Ismereteimet folyamatosan fejlesztem azért, hogy egyre jobb legyek én magam is, és, hogy segíteni tudjak másoknak. Azért éreztem szükségét egy coach tanfolyam elvégzésének, mert úgy láttam, hogy a kommunikációs problémák mögött sokszor mélyebb elakadások vannak, és ezekkel is foglalkozni kell az eredményhez.
Nagy örömömre szolgál, hogy a Lineo oktatójaként újra lehetőségem van átadni a tudásomból, tapasztalatomból.”
A beszélt szakmai nyelvek: magyar

Valéria Balogh

Lineo felnőttképzési szakértő, Life Coach, Mediátor

20 év fegyveres szolgálattal töltött idő alatt sok mindent megtanultam, rengeteg emberi sorsot láttam és hihetetlen helyzetet tapasztaltam meg. Már a Rendőrtiszti Főiskolán is a pszichológia volt a kedvencem a jog mellett. Két kisgyermek anyukájaként ma már elméletben oktatom azt, ami évekig az életem része volt. Előbb szakmai, majd a későbbiekben vezetői tréningeket tartottam, így kerültem kapcsolatba a coachinggal, a mediációval és a Lineo csapatával.
Hiszek abban, hogy a leglehetetlenebb helyzetben is meg lehet találni a kiutat, mert mindenre van megoldás és segítséggel ezt sokkal könnyebben és hamarabb érhetjük el.
A beszélt szakmai nyelvek: magyar

Gyakorló oktatók: Lineo és S.Tóth Márta Akadémia

Csepi Dusán

NLP Master Practitioner, Üzletág igazgató, Mérnök

Alapvégzetségemet mérnöki szakon végeztem el, Pécsett. 23 éves szakmai pályafutásom során ettől szép lassan eltávolodtam és az értékesítés, valamint ügyfélszolgálat területein fejlesztettem képességeimet. Mára, több mint egy évtizedes felsővezetői tapasztalattal rendelkezem, a logisztika-szállítmányozás és jármű iparágakban. Ezen időszak alatt saját tapasztalataimon keresztül tanultam meg a legértékesebb dolgokat, néha kemény leckék árán. Hoztam sok hibás döntést, belekeveredtem rengeteg konfliktushelyzetbe, részt vettem számtalan ’ego csatában’, mentem vakon a vélt vagy valós igazam után, abszolútumként hittem a (korlátozó) hiedelmeimben. Idővel ezek begyűrűztek a magánéletembe is, ahol egyre nagyobb károkat okoztak a társas kapcsolataimban és mentalitásomban. Kb. 5-6 éve kezdtem el komolyabban érdeklődni az önreflexió, az asszertív kommunikáció és személyiség fejlesztés iránt. Több irányból próbálkoztam, leginkább önképzéssel és szakkönyvek olvasásával, de érezhető eredményt nem értem el. Az áttörést egy coaching folyamat elindítása hozta meg, melyet először business majd később life coaching ülések követtek. Ekkor megtapasztaltam, hogy sosem késő ezzel foglalkozni és szűk egy év alatt, gyökeres változást tudtam elérni saját személyiségem fejlesztésében. NLP -vel itt kerültem szoros kapcsolatba, ami később arra motivált, hogy megtanuljam és átültessem saját életembe ezen csodálatos tudás- és eszköztárat. Segítségével voltam képes kilépni saját komfortzónámból, lebontani korlátozó hitrendszeremet, érzelmi intelligenciámat új alapokra helyezni, megérteni a bennem és másokban zajló emberi érzelmeket, valamint a tudattalan énemet is bevonni a fejlődésembe. Képzések során nagy hangsúlyt fektetek az alapok megértésére és magabiztos elsajátítására, ahol saját megéléseim is többször előkerülnek. „A változás gyors és könnyű”; ha nem hiszed, gyere és megmutatom!
A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol

Dr. Tóth Emese

Egyetemi Adjunktus , Kutatóbiológus, Egészségügyi Life Coach

Végzettségemet tekintve kutatóbiológus illetve pedagógus vagyok, diplomáimat a Szegedi Tudományegyetem szereztem. Kutatói tevékenységemből kifolyólag lehetőségem volt sok országban megfordulni, megélni például azt, hogy milyen egyedül élni huzamosabb ideig egy másik kontinensen valamint új kultúrákat megismerni. Kutatóként az ember kíváncsi a miértekre, válaszokat keres, s ez viszi előre a kísérletek sorozatában. Fejlődésemben a coaching és S. Tóth Márti és csapata is sokat segített. A segítő szakma nem áll messze tőlem pedagógusi végzettségemből adódóan sem, jelenleg a mindennapjaimat egyetemi oktatóként, kutatóbiológusként, anyaként és immáron gyakorló coach-ként töltöm. A munkám során a hallgatóim felé is azt közvetítem, hogy kemény munkával, szorgalommal bármilyen cél elérhető, ám a munkát azt nem lehet megspórolni! Saját életem tapasztalatai nyomán Én ebben hiszek. Hiszem azt, hogy ez az önismeretnél sincs másképp; ahhoz, hogy hatásos legyen és változást érjünk el dolgoznunk kell magunkon. Nagy örömöm számomra, hogy a Lineo oktatói csapat tagja lehetek és remélem, hogy tudásommal támogathatom a hallgatók fejlődését!
A beszélt szakmai nyelvek: magyar, angol